• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Boek over Van Slobbe in de winkel

Boek over Van Slobbe in de winkel

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het boekje - want erg groot van stuk is het niet - over modeontwerper Alexander van Slobbe is de eerste in een reeks over Nederlandse modeontwerpers die ook internationaal van betekenis zijn. Uitgeverij d'jonge Hond brengt samen met ArtEZ Press later dit jaar ook het tweede deel - over Marlies Dekkers, waarna onder andere Oilily, Fong Leng, Jan Jansen en Viktor &  Rolf aan de beurt zijn.

Gisteren werd het eerste exemplaar van 'Alexander van Slobbe' in de tuin van Salon Orson + Bodil (een van Van Slobbes labels) gepresenteerd door lector modevormgeving van ArtEZ en eindredacteur van de reeks, José Teunissen. "De voorwaarde voordat we begonnen aan de reeks van monografieën was dat degene die aan de boekjes zou werken in de archieven zou kunnen. Zodat studenten die het boekje lezen er echt iets aan hebben", lichtte zij toe. Dat lijkt gelukt. Volgens schrijfster Nanda van den Berg, die al veel over ontwerpers geschreven heeft, kwam zij nooit eerder zo dicht bij een onderwerp als bij Van Slobbe. "Alexander van Slobbe heeft mij ingewijd in de geheimen van zijn ambacht."

Van Slobbe is internationaal een van de toonaangevende Nederlandse modeontwerpers. In Japan werd hij een ster met zijn merk So. Tegenwoordig richt hij zich vooral op zijn label Orson + Bodil. Ook ontwerpt hij schoenen en kleding voor het Duitse sportmerk Puma.

Alexander Van Slobbe