• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Brantano krijgt krediet van 80 miljoen

Brantano krijgt krediet van 80 miljoen

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Vorige week Brantano een gesyndiceerd krediet van 80 miljoen euro met succes af. De leden van het syndicaat zijn de bestaande bankiers van de Groep Brantano. Het gesyndiceerd krediet heeft een looptijd van 5 jaar. Nog in het kader van de versteviging van de balansstructuur werd op 23 december het distributiecentrum in het Verenigd Koninkrijk verkocht. De verkoopprijs bedraagt  12,5 miljoen euro. Het distributiecentrum wordt teruggehuurd tegen marktconforme voorwaarden.

Gesyndiceerd krediet Voor de transactie traden Fortisbank en Commerzbank op als Lead Arrangers. De huidige bankiers van Brantano (naast Fortisbank en Commerzbank zijn dat ook KBC, Dexia, ING en Banca Monte Paschi Belgio) hebben niet alleen hun bestaande kredieten ondergebracht in het gesyndiceerd krediet maar waren daarnaast bereid hun totale kredietpositie bij de Groep Brantano te verhogen zodat op de vraag naar een geconsolideerde kredietlijn van 80 miljoen euro werd overingetekend. Het gesyndiceerd krediet heeft een looptijd van 5 jaar.

Sale and lease-back van het distributiecentrum in het Verenigd Koninkrijk Op 23 december 2003 werd het distributiecentrum in het Verenigd Koninkrijk verkocht aan Standard Life Investment Funds voor een bedrag van 12,5 miljoen euro (8,785 miljoen £). Brantano sloot tegelijkertijd een huurcontract van 20 jaar aan marktconforme voorwaarden. Op basis van de overeengekomen huur zal de koper een rendement van 6,824% verkrijgen.

Woord van de Voorzitter "In 2003 hebben we hard gewerkt aan onze balansstructuur. De netto-financiële schuldpositie hebben we afgebouwd door het genereren van een significante vrije kasstroom. Naast de kasstroom die voortvloeit uit de operaties, zorgt de verkoop van een gedeelte van het vastgoed voor een additionele vrije kasstroom. De verkoop van het distributiecentrum in het Verenigd Koninkrijk dient dan ook in dit kader te worden gezien. Bij de verkoop van het vastgoed werd er goed op gelet dat dit de toekomstige rendabiliteit van de Groep niet aantast. Daar de huur die nu betaald dient te worden marktconform is en quasi gecompenseerd wordt door de afschrijvingen en financieringskosten die nu wegvallen, zal het effect op de winst in de toekomst minimaal zijn.

Naast een afbouw van de netto-financiële schuldpositie werd ook gewerkt aan de verbetering van de kredietenstructuur. Vorige week hebben we met succes een gesyndiceerd krediet afgesloten met onze bankiers waardoor alle bestaande financiële schulden werden geconsolideerd in één kredietlijn van 80 miljoen euro. Het feit dat alle bestaande bankiers hieraan deelnamen en sommige bankiers zelfs bereid waren hun exposure op Brantano te vergroten is, rekening houdend met het huidige bancaire klimaat, een teken dat de banken een sterk vertrouwen hebben in de toekomst van de Groep." Aldus Joris Brantegem, voorzitter van de Raad van Bestuur.

Brantano