• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Brantano verkoopt Nederlandse winkels

Brantano verkoopt Nederlandse winkels

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

De Groep Brantano heeft een akkoord bereikt met de A.S. Watson Group, eigenaar van onder meer het Kruidvat, Trekpleister en Ici Paris XL, over de verkoop van al haar verkooppunten in Nederland (38 in totaal). De vrijgekomen middelen gaat het schoenenconcern gebruiken voor een verdere expansie in Groot Brittannië waar dit jaar sterke groeicijfers zijn gerealiseerd. De verkoop omvat de overname van de huurcontracten en het personeel en de overdracht zal gefaseerd verlopen gedurende het eerste kwartaal van 2005. De belangrijkste drijfveer tot de verkoop aan A.S. Watson Group is, volgens Brantano, het feit dat de groep in beginsel al het winkelpersoneel zal overnemen en hen een mooie toekomst biedt.

Brantano deed in april 2000 haar intrede op de Nederlandse markt via de overname van 29 Toe Sjoes en 18 Van Vorst winkels van de VVM-Retail Groep. In Nederland werden de Toe Sjoes en de meeste Van Vorst winkels omgebouwd tot Brantanowinkels en het Brantano concept werd er in aangepaste vorm geïmplementeerd. Dit laatste gebeurde echter niet volledig naar wens, zo meldt het persbericht. Een aantal externe omstandigheden dwongen Brantano in Nederland af te wijken van sommige van haar basisprincipes: in Nederland zijn de winkels gelegen in het centrum van de stad en niet buiten de stad zoals in de andere landen en hebben de winkels een kleinere verkoopoppervlakte dan een gemiddelde Brantanowinkel. Hierdoor kan slechts een beperkte productenaanbod worden gepresenteerd en is er een hogere lokale concurrentie. Daarnaast is ons land volgens het Belgische bedrijf veeleer een prijs- dan wel een kwaliteitsgedreven marktomgeving. Dat gecombineerd met het zeer lage consumentenvertrouwen heeft de implementatie van het Brantanoconcept in sterke mate gecompliceerd.

Sinds 1997 is Brantano in Engeland actief, in dat jaar nam het Belgische bedrijf 47 Shoe City winkels over die succesvol werden omgebouwd tot Brantanowinkels. Het concept werd verder uitgerold en inmiddels heeft Brantano 135 winkels in het Verenigd Koninkrijk.

Brantano