• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Burberry beursgang geslaagd

Burberry beursgang geslaagd

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

De Britse Burberry Group heeft afgelopen vrijdag in London haar beursgang beleefd ondanks het slechte beursklimaat. Moederbedrijf Great Universal Stores (GUS), in Nederland eigenaar van Wehkamp, besloot de beursgang door te zetten en haalde €404 miljoen op voor 22,5 procent van de aandelen. De totale waarde van het bedrijf is dus gewaardeerd op een kleine €1,8 miljard.

Burberry is in 1856 opgericht en is vooral bekend van de luxe regenjas. Sinds 1955 is het eigendom van GUS. Het moederbedrijf gebruikt de opbrengst om kortetermijnschulden af te lossen, ook de leningen van GUS die aan Burberry in haar moeilijke tijden verstrekt werden worden nu vereffend.

Burberry kwam voor voor 230 pence per aandeel in de notering. Het grootste deel van de aandelen is verkocht aan beleggers in de luxe-industrie, aldus een GUS-woordvoerster. De nieuwkomer begon zijn beursbestaan redelijk, meer dan dertig miljoen stuks gingen over de toonbank. Het aandeel sloot gisteren, 3 dagen later, op 226 pence vrij stabiel.

Burberry