• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • C&A-clan wil Ballast Nedam kopen

C&A-clan wil Ballast Nedam kopen

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het is vrijwel zeker dat de familie Brenninkmeijer Ballast Nedam overneemt. Via één van hun investeringsmaatschappijen onderhandelt de eigenaar van de C&A-kledingketen over de Nederlandse divisie van Ballast Nedam. Dat bericht het Parool deze week. De Nederlandse investeringsmaatschappij Egeria - de privé-investeringsholding van de Brenninkmeijers - zou reeds een bod hebben gedaan. Inmiddels is het het onderzoek naar de financiële boeken van Ballast Nedam in volle gang.

Het personeel van Ballast Nedam - nog ongeveer 4000 man - dat sinds een jaar wordt geconfronteerd met vele saneringen, heeft verheugd gereageerd op de toenadering van de Brenninkmeijers. Volgens analisten is het bedrijf 110 tot 130 miljoen euro waard. De beurswaarde daalde tot dertig miljoen euro. Vijf jaar geleden bedroeg de beurswaarde nog vijfhonderd miljoen euro.

Vorig jaar was voor Ballast Nedam een rampjaar. De internationale divisie, die ooit de voor Nederland zo roemruchte grote bruggen in het verre buitenland bouwde, moest worden ontmanteld. De werkmaatschappij kon niet op de projecten verdienen.

Verder werd de baggerpoot via de joint venture met HBG de deur uit gedaan. Ballast Ham Baggeren kwam zo in handen van de BAM Groep. Het leverde Ballast Nedam, dat al aan een zijden draadje hing, een welkome zestig miljoen euro op. De reorganisaties in Nederland zijn nog in volle gang.

 

C&A