• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Chinese e-tailer JD.com organiseert show tijdens New York Fashion Week

Chinese e-tailer JD.com organiseert show tijdens New York Fashion Week

Door May-Anne Oltmans

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

De Chinese e-tailer JD.com zal dit jaar voor het eerst aanwezig zijn tijdens New York Fashion Week. Het bedrijf heeft hiervoor een aantal opkomende Chinese ontwerpers geselecteerd: Alicia Lee, Gioia Pan, Guiping Guo, Tim Cahill en Chi Zhang.

JD.com organiseerde zijn eerste Fashion Week show tijdens het najaar van 2015 in Milaan. Het beviel JD.com naar eigen zeggen goed, waarna is besloten ditmaal te showen op NYFW. ”We kijken ernaar uit een aantal van China’s meest innovatieve namen meer bekendheid te geven in samenwerking met de prestigieuze modeweek van New York,” zei Jijun Xin, hoofd van JD.com’s Apparel & Home Furnishing afdeling. “Dit is niet alleen een kans om een aantal getalenteerde ontwerpers in het zonnetje te zetten, maar we kunnen hierna ook hun nieuwste collecties aanbieden aan onze 132 miljoen Chinese klanten die in toenemende mate geïnteresseerd zijn in modetrends.”

Voor het organiseren van de show, die op 17 februari zal plaatsvinden, werkt JD.com samen met ontwerper Maurizio Pecoraro en de voorzitter van het Europe Design Center, Mario Boselli. Zij helpen de e-tailer onder andere met de aankleding van de show volgens het ’New Romantic’ thema, en staan de ontwerpers bij met het kiezen van de looks om te showen.

Foto: New York Fashion Weekly

JD.com
New York Fashion Week