• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Cijfers Amazon geven hoop voor korte termijn e-commerce

Cijfers Amazon geven hoop voor korte termijn e-commerce

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

De nieuwe cijfers van etailer Amazon geven weer hoop op rendabele omzetten op korte termijn via internet. Nadat het bedrijf bekendmaakte dat de verliezen lager zullen zijn dan verwacht, schoot het aandeel de lucht in. Drie uur na de opening van de Nasdaq stond het bedrijf op ruim dertig procent winst. Het verlies voor het afgelopen kwartaal komt uit op iets minder dan vijftig miljoen dollar, ofwel 22 cent per aandeel.

Analisten verwachtten eerder een verlies van dertig cent per aandeel. Ook de omzet komt hoger uit: Het analisten-panel van First Call rekende op bijna 670 miljoen dollar, dat wordt 695 miljoen dollar. Hetzelfde kwartaal van vorig jaar werd er 574 miljoen omgezet.

Bij de presentatie van de cijfers benadrukte het bedrijf nog eens dat er aan het eind van dit jaar winst gedraaid wordt. Nu was het vooral de goedlopende verkoop van electronica die de omzet omhoogstuwde. Jeffrey Fieler, analist bij Bear Stearns, denkt ook dat Amazon profijt heeft gehad van de shake out onder de business-to-consumer etailers.

Met de goede prestaties neemt CEO Jeff Bezos weer een beetje de wind uit de zeilen van kritische analisten. Begin dit jaar schreef Ravi Suria, toen nog werkzaam bij Lehman Brothers, een rapport waaruit bleek dat de financiële situatie van de etailer op z'n minst penibel was. Volgens Bezos is er echter genoeg in kas om het een flinke tijd vol te houden, in ieder geval tot het eind van het jaar, wanneer er winst verwacht wordt. Amazon zal de complete cijfers op 24 april prijsgeven.

Amazon