• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • CK Jewelry gelanceerd

CK Jewelry gelanceerd

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Aan boord van het Supperclub cruiseschip is deze week op het Amsterdamse IJ de sieradenlijn CK van Calvin Klein gepresenteerd. François Nuñez heeft een pure collectie ontworpen, gekenmerkt door een strakke belijning die tevens een speelse dynamiek in zich heeft. Dat maakt dat de sieraden, hoewel eenvoudig van vormgeving, opvallend origineel zijn. De juwelencollectie wordt geproduceerd door de Zwitserse Swatch Group, die ook al jaren horloges voor het Amerikaanse modehuis maakt.

Meest markant is de 'jojo'-halsketting, geïnspireerd op het kinderspeelgoed. Twee glanzend roestvrijstalen ronde schijven zijn verbonden door zwart zijden lint, wat om de nek een opvallend en modern sieraad oplevert. Ook leuk is de 'liquid' serie die letterlijk vloeibaar aandoet. Zo is er een armband van zilverkleurige druppels verbonden door onzichtbare schakels met of zonder diamantjes verkrijgbaar.

Nuñez heeft, met twee collega-ontwerpers, de collectie binnen een half jaar ontwikkeld. Dat is heel snel, vindt hij ook, "maar het dwong ons wel om heel doelgericht en te werken." De sieradenlijn moest in ieder geval passen in het beeld van Calvin Klein dat 'clean' is en eenvoudig. Vanuit dat idee is de collectie min of meer organisch gegroeid zegt de Spanjaard die bij de uurwerkfabrikant al vijf jaar horloges voor Calvin Klein ontwerpt.

De collectie is waarschijnlijk vanaf september in Nederland verkrijgbaar bij de betere warenhuizen en juweliers. Tot de belangrijkste items behoren ringen, armbanden, halskettingen, oorringen, manchetknopen en sierspelden. Verkoopprijzen beginnen laag rond €59, maar kunnen oplopen tot €699.

Calvin Klein