Diverse winkelketens bieden Converse All Stars aan tegen dumpprijzen. Deze All Stars zijn soms illegaal geïmporteerd en kunnen namaak zijn. De opvallende waarschuwing stond donderdag op de voorpagina van De Telegraaf. ”De voorvallen stapelden zich op en daarom hebben we besloten om deze waarschuwing te publiceren”, zegt Taco Overmaat, Country Manager van Converse voor de Benelux bij de Bos Groep.
Het is inherent aan de populariteit van de All Star dat deze gekopieërd wordt, maar momenteel stuiten we ook steeds vaker op namaak en schoenen die illegaal geïmporteerd worden uit de Verenigde Staten. Deze All Stars worden veel goedkoper aangeboden dan tegen de adviesprijs van € 59,95 die het bedrijf hanteert.
De advertentie in de Telegraaf is dan ook niet alleen een waarschuwing voor consumenten, maar ook voor detaillisten die met dergelijke plannen rondlopen. ”Nu zijn we dagelijks met dit probleem bezig”, zegt Overmaat, ”en dat willen wij liever niet.”

Het Amerikaanse merk Converse werd wereldberoemd met een paar eenvoudige canvas basketbalschoenen. Enkelhoge gympies waarvan de vormgeving sinds de introductie in 1917 niet of nauwelijks is veranderd.

Midden jaren tachtig werden de All Stars een enorme rage in Europa. Na een periode van stilte daarna, bleek in 2003 dat een comeback op komst was. De grote doorbraak in Nederland kwam met de orderintake voor voorjaar 2004. De trend heeft doorgezet en ook dit voorjaar duikt de gymschoen overal op. Volgens Overmaat is de All Star een icoon dat door allerlei merken en fabrikanten, van topdesigners tot fabrikanten in lagere prijscategoriën, wordt nagemaakt. Als hun ontwerpen dicht bij dat van de All Star komen, dan kan er meestal wel een schikking worden getroffen en worden die modellen van de markt gehaald. Bedrijven die zich schuldig maken aan namaak of illegaal schoenen importeren krijgen een proces aan hun broek. Overmaat wil vooralsnog geen namen noemen van betrokken winkelketen waarvan in de advertentie melding wordt gemaakt , omdat nog verschillende rechtzaken lopen.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN