• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Dames Topdesigner Collecties FW18-19

Dames Topdesigner Collecties FW18-19

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

De catwalkexperts van Trendstop presenteren de essentiële collecties en de meest invloedrijke ontwerpers die tijdens de internationale Dames Fashion Weeks in New York, Londen, Milaan en Parijs showden. Deze inspirerende en innovatieve stijlen zullen een impact hebben op de richting en ontwikkeling van de damesmodemarkt in herfst/winter 2018-19 en de daaropvolgende seizoenen. Ons uitgebreide verslag van de modeshows - en de bijbehorende beelden – beoordeelt de commerciële waarde en levensduur van iedere trend, waardoor u de best mogelijke basis heeft voor het nemen van uw beslissingen.

Deze week krijgen lezers van FashionUnited een exclusief kijkje naar drie van de beste damescollecties. Klassieke kleuren en traditionele snitten werden bij Tibi en Balenciaga verheven met flitsen neon, en ultragrote verhoudingen vernieuwden en versterkten de codes van de modehuizen. Ultramoderne motieven waren ook te zien bij Jil Sander, waar een emotieve interpretatie van de ruimte, kwetsbaarheid met futurisme combineerde.

Tibi

De laatste collectie van ontwerpster Amy Smilovic voor Tibi voegde een beetje pit toe aan de dagelijkse klassieke stukken van het merk. Highlighteroranje en fel geel fluoresceerden tegen sjiek camel en vervaagde donkerblauwe tinten, en complementeerden de jaren 90 silhouetten met een kleursensatie die herinnert aan het rave-tijdperk.

Balenciaga

XXL proporties zijn een kenmerk van Balenciaga en de modeshow van dit seizoen was geen uitzondering. Ultragrote silhouetten toegepast op jassen, hoodies en tassen werden verder uitvergroot in combinatie met tweede huid laarzen en zandlopersnitten, terwijl de dames- en herencollecties samen werden getoond om daarmee de overkoepelende boodschap van het merk te versterken.

Jil Sander

De zachtheid van het ruimtetijdperk was bij Jil Sander het thema, met futuristische looks die harde technologie ontstegen naar een knusse en rustgevende stratosfeer. Opgeblazen, gevoerde proporties geinspireerd door ruimtepakken werden gecombineerd met natuurlijke vezels zoals organza en wol, om sci-fi styling een menselijke element te geven.

Exclusieve Aanbieding

Lezers van FashionUnited krijgen gratis toegang tot het Spring Summer 2018 Paris Fashion Week Top Collections rapport van Trendstop, een samengesteld overzicht van de meest invloedrijke collecties uit Parijs. Klik op de banner voor uw gratis rapport.

"
"

Trendstop is een van 's werelds meest vooraanstaande trendadviesbureaus op het gebied van mode, bekend vanwege zijn inzichtelijke trendanalyses en prognoses. Trendstop.com rekent H&M, Primark, Forever21, Zalando, Geox, Evisu, Hugo Boss, L'Oreal en MTV tot zijn klanten.

Beelden via Trendstop: Tibi Herfst Winter 2018-19, Balenciaga Herfst Winter 2018-19 en Jil Sander Herfst Winter 2018-19

Trendstop