• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Diesel meerderheidsbelang in Martin Margiela

Diesel meerderheidsbelang in Martin Margiela

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het Franse modehuis van de Belgische ontwerper Martin Margiela is in handen gekomen van Renzo Rosso. De eigenaar van het populaire Italiaanse jeansmerk Diesel heeft een meederheidsbelang verworven in Neuf Group, waartoe Margiela behoort. Diesel, dat in Molvena is gevestigd, wil zijn belangen in de top van de modeindustrie vergroten en neemt met deze overname een stap in die richting.

De Japanse autofabrikant Mitsubishi, dat de productie van de ontwerper in Japan controleert, heeft via zijn Mitsubishi kleding devisie een minderheidsbelang in Martin Margiela verworven. De oprichters van het modehuis, Martin Margiela en Jenny Meirens, zullen ook belangen in het bedrijf behouden.

In een verklaring liet Martin Margiela weten dat de overeenkomst een logisch gevolg is van de samenwerking die de twee merken al geruime tijd onderhouden en die verdiept is sinds Diesel twee jaar geleden Margiela's lisensiehouder Staff International overnam. Martin Margiela heeft momenteel drie eigen winkels, 65 werknemers en een jaaromzet van circa € 18m.


Diesel