Intres en Euretco zien samen een grote kans in de mogelijkheden die de techniek brengt op het gebied van digitale samenwerking tussen retail en industrie. Door uniformiteit zijn zeer veel besparingen voor de marktpartijen te realiseren.

Hierbij moet worden gedacht aan het digitaal versturen van informatie (artikelgegevens, orders) rechtstreeks vanuit de ene computer in de andere. Doordat niet langer in iedere computer hetzelfde hoeft te worden ingevoerd, wordt er een indrukwekkende tijdswinst behaald. Daarvoor kan het nodig zijn om, in het geval van intensieve samenwerkingsverbanden en franchise, per branche een gemeenschappelijke database op te zetten, waarin alle artikelgegevens terechtkomen en daar op een uniforme manier kunnen worden gestructureerd zodat een ieder daar mee kan werken en uit kan downloaden.

Voor het mogelijk maken van het digitaal versturen en ontvangen van informatie zijn er op dit moment twee partijen in de markt, te weten FashionUnited.com en RetailConnect. Hierbij kunnen retailers en leveranciers zich aansluiten. Deze twee bedrijven hebben een samenwerkings-overeenkomst voor uitwisseling van digitale gegevens. Als de versturende partij samenwerkt met de een en de ontvangende partij met de ander is er technisch geen probleem en de gegevens worden zonder verdere kosten voor partijen doorgegeven. Intres en Euretco werken dan ook met beide partijen samen.

Inzake gemeenschappelijke artikel databases en uitwisseling van winkelverkoop-informatie wordt gekozen voor een centrale database die centraal wordt beheerd. Door deze keuze zullen de ontwikkelingen kunnen worden versneld, ontstaat er uniformiteit en daarmee komen de beoogde besparingen voor zowel retail als industrie ook daadwerkelijk in zicht.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN