Dit wordt het modenieuws van week 10

Wat er deze week in ieder geval gaat gebeuren? FashionUnited blikt vooruit op het modenieuws van week 10. Hieronder volgen de hoofdpunten uit de redactie agenda in de periode van 5 maart tot en met 11 maart.

Future of Retail in Lil’ Amsterdam

Op 8 maart start Lil’ Amsterdam, gevestigd onder het Centraal Station van Amsterdam, de maand maart die in het teken staat in “The Future of Retail”. Lil’ Amsterdam laat zien hoe een nieuwe invulling gegeven kan worden aan een winkelgebied door nieuwe winkel vormen, concepten en producten. Onder andere trendtalks worden gegeven en een audiotour kan gevolgd worden. FashionUnited brengt verslag uit.

Dit wordt het modenieuws van week 10

Moam x Zalando

Creatief ontwerpplatform Moam neemt samen met Zalando de eerste buitenlandse stappen. Het collectief, dat dit keer bestaat uit vijf ontwerpers, ontwerpen haute couture en pret-a-porter collecties voor de Duitse e-tailer. Roos Boshart, een van de finalisten voor de Lichting Award van 2017 maakt onderdeel uit van het collectief. FashionUnited doet verslag van de onthulling van de collecties.

YNAP FY

Yoox Net-A-Porter Group S.p.A. wist in 2017 de 2 miljard grens te passeren, zo bleek al uit de voorlopige cijfers van de luxe groep. Voor het eerst in sinds het bestaan van de groep maakte de mobiele verkopen meer dan de helft van de omzet op. De groep maakt deze week het gehele jaarverslag bekend.

Abercrombie & Fitch Q4

In het eerste halfjaar van het boekjaar zag Abercrombie & Fitch de omzetcijfers nog dalen, maar het derde kwartaal stemde positiever. Deze week maakt het bedrijf de cijfers voor het vierde kwartaal en het gehele financiële jaar bekend. Het afgelopen jaar is het bedrijf bezig geweest met de uitvoer van een nieuw strategisch plan. Het jaarverslag zal de resultaten daarvan onthullen op woensdag.

Dit wordt het modenieuws van week 10

Hugo Boss FY

Hugo Boss is het afgelopen jaar druk bezig geweest met een herstructurering. De eerste resultaten hiervan zijn al terug te zien in de cijfers. In november werd de verwachte omzet voor het boekjaar al naar boven bijgesteld, in december gebeurde dit opnieuw. Op donderdag publiceert het bedrijf, dat begin februari het vertrek van creatief directeur Jason Wu nog aankondigde, de definitieve jaarcijfers.

Shopping Awards XS

Op 8 maart worden de Shopping Awards XS en de vakprijs voor ING Beste Starter uitgereikt. Modewebshops met een omzet tot 4 miljoen maken kans op de prijs voor beste shop. Onder andere Otrium en Ilovevintage.nl zijn genomineerd.

Verder op de kalender

Donderdag 8 maart

Werkatelier ‘Privacyproof passantentellen’

Donderdag 8 maart

Opening Hudson’s Bay Enschede

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN