Dit wordt het modenieuws van week 12

Wat er deze week in ieder geval gaat gebeuren? FashionUnited blikt vooruit op het modenieuws van week 12. Hieronder volgen de hoofdpunten uit de redactie agenda in de periode van 20 tot en met 26 maart.

StyleShoots - vervangt een machine de fotograaf?

De fotograaf zou in de toekomst wel eens vervangen kunnen worden. StyleShoots is een geautomatiseerde machine dat producten fotografeert, waar verder geen fotograaf aan te pas komt. Wat vinden fotografen hiervan, hoe professioneel zijn deze beelden en is StyleShoots een bedreiging voor fotografen? FashionUnited onderzoekt het. Lees het deze week.

Prinses Beatrix opent tentoonstelling Chapeaux!

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden opent woensdagmiddag 22 maart in museum Paleis Het Loo in Apeldoorn de tentoonstelling ‘Chapeaux! de hoeden van Koningin Beatrix’. In de tentoonstelling zijn ruim honderd hoeden te zien die zijn gedragen tijdens haar regeerperiode van 33 jaar. FashionUnited is aanwezig tijdens de opening en doet verslag.

Nike Q3

Sportgigant Nike boekte in het tweede kwartaal van het lopende boekjaar een netto winststijging van 7 procent naar 842 miljoen dollar (810,3 miljoen euro), of 50 cent per aandeel. De omzet steeg met 6 procent naar 8,18 miljard dollar (7,87 miljard euro). Benieuwd naar de cijfers van het derde kwartaal? Lees het dinsdag.

Dit wordt het modenieuws van week 12

Beeld: Nike Facebook

PVH Corp Q4

In het derde kwartaal steeg de omzet met bijna 4 procent naar 2,24 miljard dollar (2,10 miljard euro), voornamelijk dankzij sterke prestaties van de groothandel in Noord-Amerika. Het Amerikaanse modeconcern verwacht voor het vierde kwartaal een winst per aandeel van 1,13 tot 1,18 dollar (1,06 tot 1,11 euro) en een omzetdaling van ongeveer 1 procent. Lees de jaarcijfers woensdag.

Uitreiking Shopping Awards XL

De Shopping Awards XL worden op donderdag 23 maart uitgereikt. In de categorie Mode dingen Kleertjes.com, Miss Etam en Je m’appele mee naar de prijs. Retailers Omoda, Van den Assem en Van Haren strijden om de prijs in de categorie Schoenen. In de categorie Warenhuizen zijn Bol.com, Hema en Superwinkel genomineerd. Lees op FashionUnited de uitslag.

Verder op de kalender

Woensdag 22 maart

Prinses Beatrix opent tentoonstelling Chapeaux! in museum Paleis Het Loo

Donderdag 23 maart

Openingsborrel Sticks and Stones showroom & flagshipstore

Vrijdag 24 maart

Start “FASHIONCLASH 2017: Future of Fashion”

Vrijdag 24 maart

Uitreiking Grand Seigneur Award