• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Dit wordt het modenieuws van week 13

Dit wordt het modenieuws van week 13

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Wat er deze week in ieder geval gaat gebeuren? FashionUnited blikt vooruit op het modenieuws van week 13. Hieronder volgen de hoofdpunten uit de redactie agenda in de periode van 26 maart tot en met 1 april.

‘Innovatieve materialen worden meer mainstream als ze voldoen aan de wensen van de consument'

Het is een feit dat de mode industrie een van de meest vervuilende industrieën ter wereld is. De opkomst van het fast fashion-model heeft geleid tot een grote vraag naar natuurlijke bronnen zoals katoen, wol en zijde, naast gemaakte bronnen zoals polyester, wat er voor een enorm impact op het milieu zorgt. "Waarom hebben we niet gedacht om deze industrie opnieuw te overwegen? Het wordt tijd dat we de hele textiel productieketen opnieuw bekijken", zegt Aniela Hoitink, ontwerper, wetenschapper en oprichter van NEFFA, een onderzoeksinstituut dat zich richt op textiel innovatie, tijdens een presentatie bij Material Xperience, een handels evenement dat innovatieve materialen benadrukt. Een verslag.

Lululemon FY

Lululemon Athletica zag een positieve groei in het afgelopen derde kwartaal. Het sportmerk rapporteerde toen een omzetgroei van 14 procent en een winstgroei van 16 procent. CEO van Lululemon, Laurent Potdevin meldde eerder dat het merk op de goede weg is om in 2020 4 miljard dollar aan omzet te draaien. Lees deze week hoe Lululemon het het afgelopen boekjaar gedaan heeft.

Hudson’s Bay Q4

Met een gerapporteerde omzet van 3,2 miljard Canadese dollars (2,1 miljard euro) in het derde kwartaal, zag Hudson’s Bay Company die periode de omzet met 4,2 procent dalen ten opzichte van een jaar eerder. De omzet kwam vorig kwartaal neer op 3,160 miljoen Canadese dollars (2,1 miljard euro). Benieuwd naar de jaarcijfers van Hudson’s Bay? Lees het woensdag.

PVH Corp FY

Moederbedrijf van Calvin Klein en Tommy Hilfiger, PVH Corporation, behaalde in het derde kwartaal een omzet van 2,4 miljard dollar (2 miljard euro). Een iets hogere groei dan oorspronkelijk verwacht was. Daarom heeft het bedrijf nu de verwachting voor het gehele boekjaar bijgesteld naar een omzetgroei van 7 procent. Lees deze week of de verwachtingen zijn uitkomen voor het afgelopen kwartaal.

FashionUnited nieuwsquiz

Maart loopt alweer op zijn einde en dat betekent dat u deze week uw modekennis weer kunt testen met de FashionUnited nieuwsquiz. Bent u volledig op de hoogte of kan het nog bijgespijkerd worden door artikelen terug te lezen?

Trendstop

Deze week zetten de trendwatchers van Trendstop de drie belangrijkste print trends voor vrouwen op een rij. Traditionele printmotieven worden vernieuwd en opgefrist voor het nieuwe seizoen. Lees het rapport woensdag.

Verder op de kalender

Dinsdag 27 maart

World Fashion Centre bestaat 50 jaar

Donderdag 29 maart

Opening The Sting in Haarlem

Donderdag 29 maart

Opening Fabiana Filippi boutique in Amsterdam

Donderdag 29 maart

Opening Parfois Amsterdam

Donderdag 29 en vrijdag 30 maart

Goosecraft Sample Sale

Donderdag 29 maart

Uitreiking Shopping Awards - XL categorie

Vrijdag 30 en zaterdag 31 maart

Sample Sale Cheap Monday AW 2018

Vrijdag 30 maart

Winkelopening Sapph in Bataviastad

Dit wordt het modenieuws