• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Dit wordt het modenieuws van week 14 - 2019

Dit wordt het modenieuws van week 14 - 2019

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Wat er deze week in ieder geval gaat gebeuren? FashionUnited blikt vooruit op het modenieuws van week 14. Hieronder volgen de hoofdpunten uit de redactie agenda in de periode van 1 tot en met 7 april.

Bekendmaking winnaar Global Change Award H&M

Woensdag 3 april worden in Stockholm de vijf winnaars van de H&M Global Change Award bekendgemaakt. Een panel van deskundigen selecteert jaarlijks vijf winnaars die een subsidie van 1 miljoen euro met elkaar delen en toegang krijgen tot een op maat gesneden 'innovatie accelerator'.

Cultuurfonds Mode Stipendium

Op woensdag 3 april wordt de volgende Cultuurfonds Mode Stipendium bekendgemaakt in Amsterdam. Het stipendium is bedoeld voor in Nederland gevestigde ontwerpers die al minimaal vijftien collecties hebben gemaakt. Deze ontwerp(st)er blinkt uit in artistieke kwaliteit en in vakmanschap. Benieuwd wie er dit jaar wint? Houd de website in de gaten.

HBC Q4

Van 116 miljoen Canadese dollar naar 124 miljoen Canadese dollar (76 miljoen euro naar 81 miljoen euro). Het netto verlies van Hudson’s Bay Company nam toe in het derde kwartaal. In het kwartaal behaalde het bedrijf een omzettoename van 5,6 procent naar 2,2 miljard Canadese dollar (1,4 miljard euro). Woensdag worden de cijfers van het vierde kwartaal en tevens jaarcijfers bekendgemaakt.

Yasmina Ajbilou Fashion Show

Op zaterdag 6 april showt ontwerpster Yasmina Ajbilou haar nieuwe collectie “K I D S”. Deze collectie gaat over volwassen worden, waarbij de fantasierijke en de creatieve wereld van het kind achterblijft, waarin je buiten de lijntjes kunt kleuren, aldus het merk. Zoals gebruikelijk heeft de ontwerpster gebruik gemaakt van restmaterialen. Dit keer afkomstig uit de meubelindustrie, voornamelijk overgebleven gordijnen. FashionUnited is aanwezig en doet verslag.

FashionUnited nieuwsquiz

Maart zit er op en dat betekent dat u deze week uw modekennis weer kunt testen met de FashionUnited nieuwsquiz. Bent u volledig op de hoogte of kan het nog bijgespijkerd worden door artikelen terug te lezen?

Trendstop

Trendstop brengt weer een nieuw trendrapport uit. Lees het woensdag.

Verder op de kalender

Maandag 1 april

Opening Under Armour EMEA Office

Donderdag 4 april

TMO Trend Expo 2019

Donderdag 4 april

SuperCashmere Popup Shop, Amsterdam

Zaterdag 6 april

De KLOFFIE Markt 2.0 Festival

Dit wordt het modenieuws