Dit wordt het modenieuws van week 14

Wat er deze week in ieder geval gaat gebeuren? FashionUnited blikt vooruit op het modenieuws van week 14. Hieronder volgen de hoofdpunten uit de redactie agenda in de periode van 3 tot en met 9 april.

Mode en politiek: gaat dat samen?

Ongetwijfeld zal het iedereen die ook maar enigszins heeft opgelet tijdens de afgelopen modeweken zijn opgevallen: de grens tussen mode en politiek is flink vervaagd. Vooral tijdens de afgelopen New York Fashion Week. Het is zeker niet de eerste keer dat modeontwerpers zich uitspreken over politieke kwesties, maar opmerkelijk is wel dat ze dit nu in zulke groten getale doen. Maar is het ‘huwelijk’ tussen mode en politiek wel zo’n goed idee?

Interview met Bogner CEO Alexander Wirth

Al sinds de oprichting van Bogner is het de familie Bogner die de scepter zwaait. Maar sinds september 2016 is er een extern iemand aangetrokken; Alexander Wirth. Bij Ralph Lauren en Burberry heeft hij al laten zien wat hij kan en nu krijgt Wirth de taak om het Duitse merk weer terug te brengen naar zijn gloriedagen. FashionUnited sprak Alexander Wirth over zijn visie en de toekomst van Bogner. Lees het interview deze week.

Dit wordt het modenieuws van week 14

Sweaters on demand: Adidas introduces "Knit for You"

Na Adidas’ Speedfactory, is ‘Knit for you’ een nieuw project dat zich focust op de winkel en productiemodellen van de toekomst. In beiden gevallen is snelheid van belang, tijdens het productieproces of bij het reageren op de vraag van klanten, wat beiden steeds belangrijker wordt.

Bekendmaking winnaar Global Change Award H&M

De vijf finalisten van de Global Change Award 2017 werden vorige week al bekendgemaakt, maar op 5 april worden in Stockholm de winnende innovaties en de namen van de ontwerpers achter de concepten bekendgemaakt. Wie de meeste stemmen heeft binnengesleept, ontvangt een bedrag van 300.000 euro.

Verder op de kalender

Dinsdag 4 tot en met donderdag 6 april

Goosecraft Sample Sale

Woensdag 5 april

Opening WE Fashion Flagship Store Utrecht

Vrijdag 7 april

Openings flagshipstore VanHaren Kalverstraat Amsterdam

Zaterdag 8 april

Spring Fashion Shows Gelderlandplein Amsterdam

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN