• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Dit wordt het modenieuws van week 14

Dit wordt het modenieuws van week 14

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Wat er deze week in ieder geval gaat gebeuren? FashionUnited blikt vooruit op het modenieuws van week 14. Hieronder volgen de hoofdpunten uit de redactie agenda in de periode van 2 tot en met 8 april

Filling Pieces lanceert eerste ready-to-wear collectie

Het Amsterdamse schoenenlabel Filling Pieces heeft zijn eerste stappen in de wereld van ready-to-wear gezet. Het is voor het eerst dat Guillaume Philibert, creatief directeur en oprichter van het merk, zich bezighoudt met kleding in plaats van schoenen, en tijdens het proces heeft hij veel inspiratie kunnen putten uit zijn achtergrond in de architectuur. FashionUnited sprak Philibert over de nieuwe collectie en het merk.

Duurzame textiel innovaties: biogaren van kelpvezels

Grondstoffen zijn steeds moeilijker verkrijgbaar, natuurlijke vezels zoals katoen zijn erg arbeidsintensief en vezels op petroleum-basis zoals acryl, polyester, nylon en spandex zijn niet echt milieuvriendelijk, dus het is hoog tijd om te praten over duurzame alternatieven voor het produceren van vezels en stoffen. In deze serie gaat FashionUnited verder in op deze duurzame alternatieven en textiel innovaties die wereldwijd ontwikkeld worden.

Rechtspraak

Donderdag 5 april een nieuwe bijdrage van Köster Advocaten in Haarlem. Voor FashionUnited elke eerste donderdag van de maand een behandelde case.

Trendstop

Deze week zetten de trendwatchers van Trendstop de drie belangrijkste accessoire designs voor heren. op een rij. In deze editie zijn wintersport en buitenactiviteiten essentieel bij het samenstellen van silhouet en styling. Lees het rapport woensdag.

Verder op de kalender

Donderdag 5 april

Opening Hudson’s Bay Haarlem

Donderdag 5 april

NRW Marketingawards 2018

Donderdag 5 april

Mart Visser Fashion show + opening concept store

Zaterdag 7 en zondag 8 april

SampleSALE Ted Baker - Hamaki Ho

Dit wordt het modenieuws