• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Dit wordt het modenieuws van week 15

Dit wordt het modenieuws van week 15

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Wat er deze week in ieder geval gaat gebeuren? FashionUnited blikt vooruit op het modenieuws van week 15. Hieronder volgen de hoofdpunten uit de redactie agenda in de periode van 10 tot en met 16 april.

In de nasleep van de Brexit: teleurstellende maanden voor de moderetail

FashionUnited Business Intelligence houdt zich bezig met het analyseren van alle ontwikkelingen van de retailsector op het vlak van textiel, kleding en accessoires in Europa, en het ziet ernaar uit dat het - na de twaalf roerige maanden die 2016 bracht - nog wel even onrustig zal blijven.

Revolutionaire Japanse haute couture

Japan staat bekend om eeuwenoude tradities en is tegelijk hip and happening. Museum Volkenkunde in Leiden opent de deuren voor de tentoonstelling COOL JAPAN - Wereldwijde fascinatie in beeld. Aan de hand van historische topstukken uit de wereldberoemde Japancollectie van het museum is te zien dat de iconen van nu een lange geschiedenis hebben. FashionUnited is aanwezig tijdens de perspreview en doet verslag.

Beeld: Kawakubo Rei, oprichter van Comme des Garçons, in haar ontwerpstudio in Aoyama. Door: Paul van Riel

Opening uitbreiding Designer Outlet Roermond

Designer Outlet Roermond heeft flink uitgebreid. Er is 11.500 vierkante meter vloeroppervlakte aan het outlet centrum toegevoegd. Er worden 50 tot 60 nieuwe winkels geopend, ook komen er extra restaurants, cafés en andere eetgelegenheden bij. Daarmee groeit het aantal vierkante meters winkeloppervlak naar 46.700 vierkante meter, en is Designer Outlet Roermond naar eigen zeggen de grootste outlet in Noord-Europa. Bekijk deze week het eindresultaat in een beeldverslag.

Beeld: Designer Outlet Roermond

JD Sports FY16

Britse winkelketen JD Sports, sinds 2016 eigenaar van Perry Sport en Aktiesport, maakt dinsdag de jaarcijfers bekend. Vorig jaar had JD Sports een goed jaar achter de rug. Toen noteerde het bedrijf in zijn gebroken boekjaar eindigend in januari een omzetstijging van 20 procent tot ruim 1,8 miljard pond (2,26 miljard euro). Benieuwd hoe het afgelopen jaar is gegaan? Lees het deze week.

Verder op de kalender

Dinsdag 11 april

Modint Seminar matchmaking met textiel- en kledingbedrijven Mauritius

Woensdag 12 april

Heropening Rode Winkel Utrecht

Woensdag 12 april

Opening uitbreiding Designer Outlet Roermond

Donderdag 13 april

Opening WolfWare Boutique

Donderdag 13 april

Academy-lezing Givenchy en Audrey Hepburn

Vrijdag 14 april

Opening tentoonstelling Cool Japan - Leiden

Dit wordt het modenieuws