• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Dit wordt het modenieuws van week 15

Dit wordt het modenieuws van week 15

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Wat er deze week in ieder geval gaat gebeuren? FashionUnited blikt vooruit op het modenieuws van week 15. Hieronder volgen de hoofdpunten uit de redactie agenda in de periode van 9 tot en met 15 april

Hoe China fast fashion uitbesteedt aan Ethiopië

Ethiopië is hard op weg om het nieuwe middelpunt van fast fashion te worden. Uiterst goedkope arbeid, fiscale voordelen, weinig tot geen corruptie en een regering die net zo wanhopig op zoek is naar industriële ontwikkeling als fast fashion bedrijven naar belastingvoordelen. De Hoorn van Afrika, die ooit werd gekenmerkt door droogte en conflicten, is nu klaar om het Beloofde Land te zijn dat grote hoeveelheden goedkope kleding produceert tegen nog lagere prijzen.

Mode Stipendium

Op vrijdag 13 april wordt de volgende Cultuurfonds Mode Stipendium bekendgemaakt in Amsterdam. Het stipendium is bedoeld voor in Nederland gevestigde ontwerpers die al minimaal vijftien collecties hebben gemaakt. Deze ontwerp(st)er blinkt uit in artistieke kwaliteit en in vakmanschap. Benieuwd wie er dit jaar wint? Lees het deze week.

Geheugenopfrisser: Dit waren de winnaars van het Mode Stipendium tot nu toe

De oeuvreprijs, en geldprijs van 50.000 euro, is door de jaren heen uitgereikt aan menig talentvolle Nederlandse ontwerpers. Kent u ze allemaal nog? FashionUnited zet ze voor u op een rij voorafgaand aan de uitreiking door middel van een interactieve tijdlijn.

Lees ook alles over de winnaar van vorig jaar: Cultuurfonds Mode Stipendium voor Ronald van der Kemp

Trendstop

Deze week krijgen lezers van FashionUnited een exclusieve kijk op drie belangrijke knitwear-trends. De materiaal experts van Trendstop brengen u de essentiële technieken die een directe impact hebben op de knitwear markt van internationale handels evenementen Pitti Filati in Florence en Spinexpo in Parijs. Lees het rapport woensdag.

Dit wordt het modenieuws