• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Dit wordt het modenieuws van week 19

Dit wordt het modenieuws van week 19

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Wat er deze week in ieder geval gaat gebeuren? FashionUnited blikt vooruit op het modenieuws van week 19. Hieronder volgen de hoofdpunten uit de redactie agenda in de periode van 8 tot en met 14 mei.

C&A Cradle to Cradle T-shirt

C&A brengt in juni een collectie T-shirts uit die 100% gerecycleerd kunnen worden. C&A is de eerste modeketen ter wereld die producten met dit niveau van certificering aanbiedt. De T-shirts werden ontworpen om gerecycleerd of hergebruikt te worden, met het doel ze een tweede leven te geven. FashionUnited is aanwezig tijdens de lancering en doet verslag.

Trendseminar - Christine Boland & Els van Niekerk

Op dinsdag 9 mei geeft Christine Boland een seminar over de belangrijkste lifestyle, design en womenswear fashion trends voor het winterseizoen 2018/2019 en geeft zij aanknopingspunten voor verdere ontwikkeling naar een eigen collectie of concept.

Lees alvast: 9 tips voor zomer 2018 van Christine Boland

Cruise Collectie shows

Deze week staat er een aantal cruise collectie shows op het programma. Prada showt haar collectie in Milaan, Dior in Los Angeles en Louis Vuitton in Japan.

Lees alvast:

  • In Beeld: Chanel brengt Griekse Oudheid naar Parijs
  • De must-see showlocaties van de resort/cruise collecties 2018
  • Wrangler X Peter Max

    Woensdag 10 mei wordt de samenwerking collectie tussen Wrangler en de Amerikaanse kunstenaar Peter Max gelanceerd. De collectie zal exclusief verkocht worden bij Droog (Amsterdam), Colette (Parijs) en Corso Como (Milaan). FashionUntied is wwenzig tijdens de lancering.

    Lees ook: Amsterdam denimstad: hier zijn de grote merken gevestigd

    Copenhagen Fashion Summit

    Op Donderdag 11 mei vindt in Kopenhagen het Fashion Summit plaats. Wereldwijd de grootste conferentie over duurzaamheid in de mode. Het thema van dit jaar is ‘Commitment to change’.

    Lees ook: In Focus: Kopenhagen Fashion Summit 2016

    Crocs Q1

    Schoenenmerk Crocs zag in FY16 de verkoop dalen met 4,7 procent naar een omzet van 1,036 miljard dollar (984,4 miljoen euro). Deze week worden de resultaten van het eerste kwartaal bekendgemaakt.

    Geox Q3

    De jaarcijfers van 2016 zagen er goed uit voor Geox. De geconsolideerde netto omzet bij steeg met 3 procent tot 900,8 miljoen euro (952 miljoen dollar), een stijging van 3,3 procent tegen constante kosten. Lees deze week hoe Geox er nu voor staat.

    Iconix Brand Group Q1

    Met een omzet van 368.5 miljoen dollar (348,4 miljoen euro) boekte Iconix Brand Group een omzetverlies van 3 procent afgelopen jaar. Woensdag worden de eerste kwartaalcijfers bekendgemaakt. Lees het op FashionUnited.

    In mei besteedt FashionUnited aandacht aan het thema bruidsmode. Voor alle reads over bruidsmode, klik hier.

    Verder op de kalender

    Dinsdag 9 mei

    Changemakers in Retail

    Dinsdag 9 mei

    Trendseminar - Christine Boland & Els van Niekerk

    Woensdag 10 mei

    Wrangler x Peter Max at Hotel Droog

    Woensdag 10 mei

    Rode Kruis x MOAM @ Hutspot

    Donderdag 11 mei

    Bekendmaking Museumprijs 2017

    Donderdag 11 mei

    Business Seminar FUTURE_INSIGHTS

Dit wordt het modenieuws