Dit wordt het modenieuws van week 2 - 2021

Wat er deze week in ieder geval gaat gebeuren? FashionUnited blikt vooruit op het modenieuws van week 2. Dit staat op de redactie agenda van maandag 11 januari tot en met zondag 17 januari.

Parioli: van maatkleding tot een algoritme voor fit technologie

Nederlands bedrijf Parioli verlegt de focus naar fit technologie binnen de mode. Het bedrijf van de Utrechtse Sanne Schoenmaker biedt maatkleding aan op basis van een algoritme, maar door het wegvallen van de pasafspraken realiseerde Parioli zich hoe goed dat algoritme eigenlijk al was. Schoenmaker slaat daarom nu de handen ineen met diverse partijen om het algoritme en de technologie schaalbaar te maken en aan te bieden aan andere modemerken voor made-to-measure services.

Carro: een duurzaam accessoiremerk dat gebruik maakt van upcycling

Silvina Cannito en Guillermina Balsells richtten 12 jaar geleden in Argentinië Carro op, een ontwerplaboratorium voor duurzame accessoires, waarin ze ongebruikte materialen een nieuw leven gaven door middel van upcycling technieken. Ze creëerden op deze manier een paar jaar geleden zelfs een nieuwe, duurzame grondstof, Renet.

Op de kalender

Brunello Cucinelli FW2021 presentatie - 12 januari

Dinsdag trapt Brunello Cucinelli het mannenmode-seizoen af met zijn presentatie van de FW2021-collectie voor Pitti Uomo.

Online event ‘Soulful Solutions’: de nieuwste Design Language Zomer Trends ’22 door trendanalist Christine Boland - 13 januari

Visueel en inspirerend; op 13 januari a.s. duidt trendanalist Christine Boland de huidige tijdgeest in een online live event. Haar Design Language presentaties zijn een veel geprezen bron van inspiratie en geven richting in deze onzekere tijden.

Renew the system: Sjaak talks about changing the system - 15 januari

Hul le Kes trapt het nieuwe jaar af met een eerste livestream in samenwerking met het mode netwerk Culture.Fashion. Modeontwerper Sjaak Hullekes gaat op bezoek bij, en in gesprek met, organisaties die verandering brengen in het modesysteem en maatschappij. Op vrijdag 15 januari 2020 om 14:00u praat Sjaak Hullekes met Pascale Gatzen, Annemieke Koster en Jolanda Buts over hun visie op een nieuw systeem.

Milan Fashion Week Men's - 15-19 januari

Vrijdag start de Italiaanse herenmodeweek, deze loopt door tot en met volgende week dinsdag.

Altijd al up-to-date zijn over de laatste ontwikkelingen in de modeindustrie? Meldt u aan voor de FashionUnited nieuwsbrief! Voeg u toe aan een netwerk van ondernemers, CEO's, ontwerpers, inkopers en andere modeprofessionals die de FashionUnited nieuwsbrief al ontvangen.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN