• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Dit wordt het modenieuws van week 2

Dit wordt het modenieuws van week 2

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Wat er deze week in ieder geval gaat gebeuren? FashionUnited blikt vooruit op het modenieuws van week 2. Hieronder volgen de hoofdpunten uit de redactieagenda in de periode van 11 tot en met 17 januari.

In beeld: Stijlicoon David Bowie

De Britse zanger, muzieklegende, stijlicoon en acteur David Bowie (69) is overleden. Hij was een van de meest invloedrijke en vernieuwende artiesten van de twintigste eeuw, maar was minstens zo bekend als cultuur- en stijlicoon. Gedurende zijn loopbaan wisselde hij geregeld van imago en personage, waarmee hij zich tot een ware stijlkameleon ontpopte. FashionUnited brengt verschillende stijlen en looks in beeld.

Reportage Garcia Jeans collectiepresentatie herfst/winter 2016

Garcia Jeans heeft haar nieuwe collectie gepresenteerd met het basisthema 'het jaar 1977'. De show vond plaats in het Energiehuis in Dordrecht. FashionUnited was erbij. Lees maandag 11 januari het verslag.

Wat levert een Fashion Week op?

De komende maanden staan weer in het teken van de Internationale Fashion Weeks. Van New York, Londen, Parijs, Milan, Berlijn, Sydney, Istanbul en Amsterdam. Maar wat kost het precies om een Fashion Week te organiseren, wat levert het de organisatie op en welke stad verdient het meest tijdens een Fashion Week? FashionUnited heeft het onderzocht en geeft je er deze week antwoord op.

AFW openingsavond: Dutch Vissionairs/Couture Crafts

Tijdens de openingsavond van de Amsterdam Fashion Week tonen verschillende Nederlandse modeontwerpers hun creaties. Deze avond staat het vakmanschap van de Nederlandse modewereld centraal en worden ontwerpen geshowd van de jaren ‘60 tot 2016. FashionUnited is donderdag 14 januari aanwezig tijdens de openingsavond en doet uitgebreid verslag.

Interview Nathalie de Koning PULP

Natalie de Koning presenteert tijdens Amsterdam Fashion Week een week lang een SLOW modepresentatie. Tijdens de presentatie koop je de kleding niet meteen, maar maak je het zelf van herwonnen en hergebruikte materialen afkomstig uit de Nederlandse textiel industrie,. FashionUnited interviewt de ontwerpster en volgt een workshop bij haar.

Uitreiking International Woolmark Prize Men

Deze week wordt de jaarlijkse International Woolmark Prize voor de mannen uitgereikt tijdens de Italiaanse beurs Pitti Uomo. De Nederlandse Jonathan Christopher won vorig jaar de Europese Woolmark Prize in de categorie mannenmode. Sleept hij ook de Internationale prijs in de wacht? Lees het woensdag 13 januari.

Lees ook: Jury voor International Woolmark Prize Menswear bekend . en: Jonathan Christopher en Nanna van Blaaderen winnen Europese Woolmark Prize

Reportage: Fashion on Ice

Judith van Vliet presenteert woensdag 13 januari haar nieuwe collectie op het ijs. FashionUnited brengt donderdag verslag uit.

Conceptstore Mint

Conceptstores zijn niet meer weg te denken uit de modewereld. Winkels, die producten, interieur en sfeer aanpassen aan een bepaalde lifestyle, schieten door branchevervaging momenteel als paddestoelen uit de grond. Hierdoor neemt de originaliteit van een conceptstore af, terwijl het juist uniek zou moeten zijn. FashionUnited spreekt met winkeleigenaren over hoe zij zich profileren in een wereld vol conceptstores. Lees vrijdag 15 januari alles over: Mint.

Verder op de kalender

Dinsdag 12 januari

Pitti Immagine Uomo

Donderdag 14 januari

Launch rebranding Tramontana

Donderdag 14 januari

Openingsavond Amsterdam Fashion Week

Vrijdag 15 januari

Milan Fashion Week: Men

Vrijdag 15 januari

Van Bommel opent webshop

Vrijdag 15 januari

Retailing Beyond Borders: 'The Future of Retail'

Zaterdag 16 januari

White Milan

Zaterdag 16 januari

Open dag Academie Artemis

Zondag 17 januari

Kleine Fabriek


Dit wordt het modenieuws