• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Dit wordt het modenieuws van week 20 - 2019

Dit wordt het modenieuws van week 20 - 2019

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Wat er deze week in ieder geval gaat gebeuren? FashionUnited blikt vooruit op het modenieuws van week 20. Hieronder volgen de hoofdpunten uit de redactie agenda in de periode van 13 tot en met 19 mei.

Vuilafstotende kleding: Labfresh verhoogt standaard voor dagelijkse kleding

Het begon met een wit overhemd waar de rode wijn gewoon vanaf liep en inmiddels werkt LabFresh aan een gehele collectie innovatieve producten. Vuil heeft er geen vat op en ook bacteriën (en dus zweetgeurtjes) trekken niet in de kledingstukken. Niet voor niets werd het doel van de derde kickstarter binnen een uur opgehaald. Hoog tijd om te bellen met mede-oprichter Lotte Vink over de plannen van het merk.

Ralph Lauren Q4

Ralph Lauren Corporation had een goed derde kwartaal achter de rug. Het Amerikaanse merk voerde de omzet met 5,1 procent op naar 1,7 miljard dollar (1,4 miljard euro). Het inkomen kwam neer op 120 miljoen dollar (104,9 miljoen euro). Benieuwd of deze stijgende lijn doorzet? Ralph Lauren maakt dinsdag de cijfers van het vierde kwartaal bekend.

Richemont FY

Richemont SA schreef in het derde kwartaal een omzetgroei van 24 procent tot 3,915 miljard euro. Vrijdag worden de vierde en tevens jaarcijfers van Richemont gepubliceerd.

Expositie Visserstruien van Stella Ruhe

In de periode 1870-1950 droegen alle vissers eenkleurige blauwe, grijze, zwarte of naturelle handgebreide truien met motieven en patronen in recht en averecht als werkgoed én bovengoed. Door intensief zoeken in musea en archieven, de truien van de foto’s te schetsen, van breischema’s te voorzien en opnieuw in hedendaagse garens te laten breien, is het Stella Ruhe gelukt om 160 unieke truien uit 56 vissersplaatsen aan de Noordzee, Waddenzee, Zuiderzee en de grote rivieren boven water te krijgen. FashionUnited spreekt Ruhe en doet verslag van de expositie.

Trendstop

Trendstop brengt weer een nieuw trendrapport uit. Lees het woensdag.

Verder op de kalender

Maandag 13 mei

Lancering Fred de la Bretoniere by Yara's 3rd edition Summer '19 Capsule Collection

Dinsdag 14 tot en met donderdag 16 mei

World Retail Congress - RAI Amsterdam

Woensdag 15 mei

ARtez en WDKA Urgent Publishing Symposium

Donderdag 16 mei

Emerce Fashion

Vrijdag 17 mei

Opening Hermès store Amsterdam

Dit wordt het modenieuws