• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Dit wordt het modenieuws van week 20

Dit wordt het modenieuws van week 20

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Wat er deze week in ieder geval gaat gebeuren? FashionUnited blikt vooruit op het modenieuws van week 20. Hieronder volgen de hoofdpunten uit de redactie agenda in de periode van 15 tot en met 21 mei.

5 bruidsmode trends

Steeds meer jonge koppels zoeken wereldwijd naar nieuwe, unieke en alternatieve manieren om hun grote dag te vieren - zonder hun portemonnee te plunderen - waardoor we de opkomst van massamarkt bruidskleding zien. Maar zijn brides-to-be in 2017 nog steeds op zoek naar massa geproduceerde bruidskleding om te dragen op hun speciale dag? En heeft betaalbare bruidskleding ook andere categorieën in de bruidsmarkt beïnvloed? FashionUnited duikt in het onderwerp en deelt 5 trends die gedreven zijn door millennials die het landschap dit jaar veranderen.

Interview met CEO Sarenza Stéphan Treppoz

Speciaal voor de nieuwe collectiepresentatie kwam Stéphan Treppoz, CEO van schoenenwebwinkel Sarenza, even naar Amsterdam. FashionUnited sprak hem over het succes van Sarenza, het nieuwe distributiecentrum en de ambities voor de toekomst. Lees het interview maandag 15 mei.

TJX Companies Q1

Amerikaans bedrijf TJX Companies, moederbedrijf van TK Maxx, zag de netto omzet in het fiscale jaar 2017 groeien met 7 procent naar 33,2 miljard dollar (31,5 miljard euro). Het netto inkomen van de groep kwam neer op 2.3 miljard dollar (2,1 miljard euro). Lees dinsdag hoe het eerste kwartaal verlopen is.

Pop-up sweatshop Den Haag

Van 16 tot en met 21 mei opent er een pop-up sweatshop middenin het centrum van Den Haag. Een nieuwe campagne van Women Power Fashion. In een tot sweatshop omgebouwde zeecontainer werken zes vrijwilligers onafgebroken door met als uitdaging in twee uur minstens net zoveel kledingstukken te maken als de kledingarbeiders in Bangladesh of India. Ook FashionUnited gaat deze uitdaging aan.

International Museum Day

Donderdag 18 mei is het International Museum Day. Een dag die in het leven geroepen is om mensen bewust te maken hoe belangrijk museu zijn in de ontwikkeling van de maatschappij. Van plan om dit jaar naar een modetentoonstelling te gaan? FashionUnited publiceerde eerder een top tien onmisbare modetentoonstellingen van 2017 samengesteld.

Lees het hier: 10 Onmisbare Modetentoonstellingen in 2017

Ralph Lauren Q4

Het derde kwartaal behaalde Ralph Lauren een netto-omzet van 1,7 miljard dollar en inkomsten daalden met 12 procent vergeleken met een jaar eerder. Donderdag maakt het Amerikaanse bedrijf haar cijfers van het vierde kwartaal bekend.

Gap Q1

Modegroep Gap Inc sloot het fiscale jaar 2016 nog meteen positieve noot af: het bedrijf zag de omzet in het vierde kwartaal van het jaar namelijk met 2 procent stijgen, terwijl de cijfers een jaar geleden nog met 7 procent waren gedaald. Benieuwd hoe Gap er nu voor staat? Lees het donderdag.

In mei besteedt FashionUnited aandacht aan het thema bruidsmode. Voor alle reads over bruidsmode, klik hier.

Verder op de kalender

Dinsdag 16 tot en met zondag 21 mei

Pop-up sweatshop Den Haag

Dinsdag 16 mei

K3 Retail

Woensdag 17 mei

Opening MENATWORK Leiden

Donderdag 18 mei

Retailer of the Year Award 2017

Dit wordt het modenieuws