• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Dit wordt het modenieuws van week 20

Mode

Dit wordt het modenieuws van week 20

Door FashionUnited

14 mei 2018

Wat er deze week in ieder geval gaat gebeuren? FashionUnited blikt vooruit op het modenieuws van week 20. Hieronder volgen de hoofdpunten uit de redactie agenda in de periode van 14 tot en met 20 mei.

Hoe gaat het nu met Spijkers en Spijkers?

De gezusters Spijkers zitten niet stil, zo blijkt wel als FashionUnited vraagt waar het duo zich tegenwoordig allemaal mee bezig houdt. Volgende maand openen Truus en Riet Spijkers hun eerste eigen winkel, maar dat is niet alles waar de zussen zich bezig mee houden op het moment. Lees het interview deze week.

Catwalkshow Tess van Zalinge

Donderdag toont fashion designer Tess van Zalinge haar nieuwe collectie in Amsterdam. Met haar nieuwe collectie ‘Maandag Wasdag’ toont de ontwerpster haar liefde voor ambacht, natuur en folklore. Ze heeft zich laten inspireren door de rust en reinheid van het typerende Hollandse beeld van wasgoed boven uitgestrekte groene velden. De focus ligt hierbij op klederdracht, ambacht en experiment. In de collectie zijn verschillende ambachten toegepast zoals 3D printen, breien, vouwen, lasercutting en borduren. FashionUnited is aanwezig.

Lancering Hutspot collectie en webshop

Het Amsterdamse lifestyle merk Hutspot lanceert deze week hun nieuwe webshop en tevens de eigen collectie.

Richemont FY

De Richemont Group zag het vorige kwartaal de omzet met 7 procent toenemen bij gelijke wisselkoersen, bij de werkelijke wisselkoersen nam de omzet echter maar met 1 procent toe. De groei was voornamelijk te danken aan de juwelen en horloge modehuizen. Benieuwd naar de jaarcijfers van de groep? Lees het donderdag.

Trendstop

Deze week presenteert Trendstop nieuwe trends die zij hebben gespot tijdens de modebeurzen. Lees het rapport woensdag.

Verder op de kalender

Dinsdag 15 mei

Changemakers in Retail, Utrecht

Donderdag 17 tot en met zondag 20 mei

Scotch & Soda Sample Sale

Donderdag 17 mei

Uitreiking Retail Awards 2018

Donderdag 17 mei

Catwalkshow Tess van Zalinge

Donderdag 17 mei

Reopening Shoebaloo store Amsterdam

Donderdag 17 mei

MAFB 10th anniversary

Zaterdag 19 en zondag 20 mei

Sneakersness Amsterdam