• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Dit wordt het modenieuws van week 21

Dit wordt het modenieuws van week 21

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Wat er deze week in ieder geval gaat gebeuren? FashionUnited blikt vooruit op het modenieuws van week 21. Hieronder volgen de hoofdpunten uit de redactie agenda in de periode van 22 tot en met 28 mei.

Slaagt de Global Fashion Agenda erin duurzaamheid de norm te maken?

De mode industrie is een van de meest milieuvriendelijke industrieën in de wereld. Alleen in 2015 verbruikte de wereldindustrie 79 miljard kubieke meter water, stootte 1.715 miljoen ton CO2 uit en produceerde het 92 miljoen ton afval, volgens de gegevens van de Boston Consulting Group. Iets dat volgens de Global Fashion Agenda snel moet veranderen. Ze spraken tijdens de Fashion Summit in Kopenhagen. FashionUnited was aanwezig.

Guess Q1

Guess zag afgelopen boekjaar de nettowinst drastisch teruglopen met 72 procent. De winst kwam neer op 22.8 miljoen dollar (21,3 miljoen euro) terwijl de winst het jaar daarvoor nog lag op 81,9 miljoen dollar (76,5 miljoen euro). Benieuwd hoe het nu met Guess gaat? Woensdag maakt het Amerikaanse bedrijf haar eerste kwartaalcijfers bekend.

PVH Q1

In 2016 rapporteerde PVH Corp een omzetstijging van 2,3 procent tot 8,2 miljard dollar (7,6 miljard euro) voor zijn hele portfolio. Dat was voornamelijk te danken aan de toenemende omzet van Calvin Klein en Tommy Hilfiger in Europa en China. Hoe staat het er nu voor? Lees woensdag de eerste kwartaalcijfers van PVH Corp.

Mode met een slechte smaak

In dezelfde week reageerde de modewereld geschokt op Balenciaga’s “Ikea”-tas die verkocht werd voor 2.145 dollar en Nordstrom’s ‘Dirty’ jeans tegen een prijs van 425 dollar. In het Amerika van Trump, waar het idee van de werkende klasse misschien zo nostalgisch is, is de ironie dat 1 procent van de jeans die gedragen wordt in de zakelijke kantoren lijkt op de jeans die gedragen werd op de velden door werkers. Gastredacteur Jackie Mallon vertelt.

Abercrombie & Fitch Q1

De omzet voor het vierde kwartaal was 1.036 miljard dollar en viel 7 procent lager uit dan vorig jaar. "De resultaten voor het kwartaal weerspiegelen een nog steeds uitdagende en competitieve retailomgeving, maar we blijven vooruitgang maken met onze strategische prioriteiten,” zei CEO Fran Horowitz afgelopen maart. Lees deze week hoe het eerste kwartaal van het Amerikaanse bedrijf wordt afgesloten.

In mei besteedt FashionUnited aandacht aan het thema bruidsmode. Voor alle reads over bruidsmode, klik hier.

Verder op de kalender

Donderdag 25 mei

Hemelvaartsdag

Zaterdag 27 en zondag 28 mei

Summer SampleSALE 2017

Zaterdag 27 mei

Opening tentoonstelling ‘Balenciaga: Shaping Fashion' in Londen

Zaterdag 27 mei

Joke Veeze Foundation modefotoprijs Uitreiking

Dit wordt het modenieuws