• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Dit wordt het modenieuws van week 22

Mode

Dit wordt het modenieuws van week 22

Door FashionUnited

28 mei 2018

Wat er deze week in ieder geval gaat gebeuren? FashionUnited blikt vooruit op het modenieuws van week 22. Hieronder volgen de hoofdpunten uit de redactie agenda in de periode van 28 mei tot en met 3 juni.

Guess Q1

Het vierde kwartaal leverde betere resultaten dan verwacht waardoor Guess het financiële jaar afsloot met een omzetgroei van 8 procent. De omzet kwam het afgelopen financiële jaar neer op 2,36 miljard dollar (1,9 miljard euro) dankzij een stijging van 7,9 procent. Heeft Guess deze stijgende lijn doorgezet afgelopen kwartaal? Lees het woensdag.

Michael Kors Q4

Het derde kwartaal bleek voor Michael Kors Holdings Limited beter dan verwacht. De groep, eigenaar van de merken Michael Kors en sinds het afgelopen kwartaal Jimmy Choo, noteerde een omzetgroei van 6,5 procent en de brutowinst nam toe met 9,5 procent. Woensdag maakt het Amerikaanse bedrijf de cijfers van het vierde kwartaal bekend.

Rechtspraak

Deze week een nieuwe bijdrage van Köster Advocaten in Haarlem. Voor FashionUnited elke eerste donderdag van de maand een behandelde case.

PVH Q1

PVH Corp behaalde het afgelopen jaar een omzet van 8,9 miljard dollar (7,2 miljard euro). Merken Tommy Hilfiger en Calvin Klein zijn de grootste stuwers van de groei, aldus het jaarrapport. Benieuwd naar de cijfers van het eerste kwartaal? Lees het deze week.

Trendstop

Deze week krijgen FashionUnited-lezers inzicht in de belangrijkste print-trends voor lente/zomer 2019 die van invloed zijn op de ready-to-wear markt voor vrouwen. Lees het rapport woensdag.

Abercrombie & Fitch Q1

Waar de omzet in 2016 nog hard naar beneden ging en ook de winst een flinke klap kreeg, rapporteerde Abercrombie & Fitch Co. in maart nog positieve jaarcijfers. Het bedrijf behaalde in het financiële boekjaar een omzetgroei van 5 procent. Benieuwd of het eerste kwartaal ook goed verlopen is? Vrijdag meer.

Opening State of Fashion

State of Fashion, de opvolger van de Arnhem Mode Biënnale, is een nieuw internationaal mode-evenement dat zich volledig richt op een duurzamer en eerlijker mode-systeem. De eerste editie heeft als thema searching for the new luxury. In een grootschalige tentoonstelling en een zeven weken durend programma, gaan ontwerpers, bedrijven, wetenschappers en consumenten op zoek naar nieuwe definities van luxe in mode, aan de hand van een manifest.

Verder op de kalender

Maandag 28 mei

TheNextWomen Summit - Amsterdam

Dinsdag 29 mei

Opening House of Olvi's

Donderdag 31 mei

Kauf dich glücklich winkel opening Amsterdam

Donderdag 31 mei

Official Opening State of Fashion 2018

Donderdag 31 mei

Opening Isabel Marant Amsterdam

Donderdag 31 mei

Fashion colloquium, Arnhem

Donderdag 31 mei

Opening Fluevog, Amsterdam

Vrijdag 1 juni

Start Fashion + Design Festival Arnhem 2018

Vrijdag 1 juni

Opening exhibition Bas Kosters, Amsterdam