• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Dit wordt het modenieuws van week 23

Dit wordt het modenieuws van week 23

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Wat er deze week in ieder geval gaat gebeuren? FashionUnited blikt vooruit op het modenieuws van week 23. Hieronder volgen de hoofdpunten uit de redactie agenda in de periode van 5 tot en met 11 juni.

Hacked By - Francisco van Benthum / Alexander van Slobbe

Francisco van Benthum en Alexander van Slobbe lanceerden in 2014 het project HACKED by. Een project waarbij ze op een duurzame manier een collectie realiseren vanuit rest- en deadstock van de mode-industrie. HACKED by wil een mogelijke oplossing bieden voor het probleem van overschot en daarmee de vernietiging en dus verspilling van grondstoffen waar de mode-industrie mee kampt. FashionUnited spreekt het duo van dit bijzondere initiatief. Lees het interview deze week.

Beeld: Hacked project Alexander van Slobbe Francisco van Benthum And Wdka Facebook

‘Puck & Hans – couture locale’

Van 9 juni tot en met 3 september is de tentoonstelling ‘Puck & Hans – couture locale’ te zien het in het Amsterdam Museum. Een tentoonstelling met honderden kledingstukken afkomstig van particulieren uit het hele land, aangevuld met collectie van Amsterdam Museum. De tentoonstelling laat zien dat de ontwerpen van Puck en Hans na tientallen jaren nog steeds een inspiratiebron zijn. FashionUnited is aanwezig bij de opening en doet verslag.

Sneakerness Amsterdam

Afgelopen weekend vond de zevende editie van Sneakerness in de Kromhouthal in Amsterdam plaats. De sneakerbeurs is een van de belangrijkste evenementen voor de Europese sneaker- en schoenenwereld. Op het event waren onder andere internationale merken, sneakerstores en privéverkopers en verzamelaars uit heel Europa aanwezig. Benieuwd hoe het er op het event aan toe ging? Dinsdag een beeldverslag.

Hoe Europese merken de Amerikaanse markt kunnen veroveren

De Amerikaanse beursonderneming UBM Fashion, die in New York en Las Vegas de beurzen Coterie, Curve, Magic, Project, Stitch en WSA organiseert, wil meer Europese merken over de grote plas zien te krijgen. Daar moet Mirjam Dietz voor gaan zorgen. Zij is uitstekend op de hoogte van de beurzenbranche en was onder andere lange tijd directielid van de Duitse Igedo Company, waar ze zich bezighield met projecten in binnen- en buitenland. Zij moet de nieuwe schakel gaan vormen tussen de Europese en de Amerikaanse markt. FashionUnited vroeg haar wat haar functie als adviseur precies inhoudt en naar het belang van de modevakbeurs anno 2017.

Lidewij Edelkoort - PORTRAITS OF FASHION

Benieuwd wat de trends in activewear voor 2018/2019 zullen zijn? En welke kleuren en kleurcombinaties voor het winterseizoen een trend zijn? Trendwatcher Lidewij Edelkoort vertelt het donderdag 8 juni tijdens haar volgende seminar. FashionUnited is aanwezig en doet verslag.

Moschino Fashion cruise collectie show

Het Italiaanse Moschino showt donderdag de nieuwe lentecollectie 2018 voor de mannenlijn in Los Angeles. De catwalkshow vindt plaats in de Milk Studios in Hollywood. Ook de resort vrouwencollectie SS18 zal hier gepresenteerd worden.

Lees alvast:

  • In Beeld: Chanel brengt Griekse Oudheid naar Parijs
  • De must-see showlocaties van de resort/cruise collecties 2018
  • In juni besteedt FashionUnited aandacht aan de internationale Mannenmodeweken. Voor alle reads over mannenmode klik hier.

    Mannenmode reads

    Het Amerikaanse maatpakkenbedrijf My Suit heeft vorige week een winkel geopend in Amsterdam. "Het blijkt dat Nederland op drie staat van Europese landen waar de meeste mannenpakken worden verkocht.” Lees het artikel hier

    Casual, maar toch formeel. Het nieuwe mannenmodemerk KHRKTR (Kharakter) bevindt zich qua segment tussen retailers als Oger en Scotch & Soda in. Daarmee bieden oprichters Stefan Compeer en Melvin Spaargaren een oplossing voor de werkende man die zijn pak tegenwoordig liever links laat liggen. Lees het interview hier.

    Verder op de kalender

    Maandag 5 juni

    Tweede Pinksterdag

    Donderdag 8 juni

    Lidewij Edelkoort - PORTRAITS OF FASHION

    Donderdag 8 juni

    Opening PUCK & HANS Couture Locale

    Donderdag 8 juni

    Opening Denham Menstore Utrecht

    Vrijdag 9 juni

    Gerrit Rietveld Academie Fashion Show

    Vrijdag 9 juni

    Opening Dr. Martens winkel Den Haag

Dit wordt het modenieuws