• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Dit wordt het modenieuws van week 23

Dit wordt het modenieuws van week 23

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Wat er deze week in ieder geval gaat gebeuren? FashionUnited blikt vooruit op het modenieuws van week 23. Hieronder volgen de hoofdpunten uit de redactie agenda in de periode van 4 tot en met 10 juni.

Trend seminar Lidewij Edelkoort

Deze week geeft Lidewij Edelkoort een trendseminar, waarbij de trendwatcher op de voor haar kenmerkende wijze de ontwikkelingen in trends, design, kleur, vorm en materiaal voor het winterseizoen 2019/2020 zal delen. In de presentatie ‘Indian Summer’ zal Edelkoort stilstaan bij de essentiële kleuren en kleurcombinaties voor het winterseizoen. Een compleet nieuwe en innovatieve kijk op kleur. FashionUnited is aanwezig en doet verslag.

LVMH Prize

Woensdag wordt de LVMH Prize bekendgemaakt en dit jaar heeft het een Nederlands tintje. Ontwerpers Rushemy Botter en Lisi Herreburgh behoren namelijk tot een van de finalisten van de wedstrijd met hun merk Botter. De winnaar van de LVMH Prize 2018 krijgt 300.000 euro en een mentorprogramma van een jaar. Gedurende het jaar wordt de winnaar begeleid door LVMH om het merk verder te ontwikkelen.

Graduation Shows Gerrit Rietveld Academie en ArtEZ

Deze week staat in het teken van de afstudeershows van Nederlandse modeacademies. De studenten van de afdeling Mode van de Gerrit Rietveld Academie presenteren woensdagavond hun afstudeercollecties in de ‘Fashion Show 2018’. Ook wordt er een selectie van ontwerpen van eerste- en tweedejaars studenten getoond.

Op donderdag- en vrijdagavond showen de modestudenten van ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten Arnhem hun afstudeercollectie. De catwalkshow vindt plaats in het Musis in Arnhem.

Londen Fashion Week Men’s

Londen staat vanaf vrijdag in het teken van de nieuwste mannenmode collecties. Met ruim 50 fashion shows is Londen de start van de Internationale mannenmode weken.

Trendstop

Deze week krijgen FashionUnited-lezers inzicht in de drie belangrijke dames kledingstukken die zijn gespot op de internationale catwalk. Lees het rapport woensdag.

Verder op de kalender

Dinsdag 5 juni

Lidewij Edelkoort - Enlightenment A/W 2019/2020

Woensdag 6 juni

Gerrit Rietveld Akademia fashion show

Woensdag 6 juni

DENHAM x Anthony Burrill Launch

Donderdag 7 juni

The Best Social Award uitreiking

Donderdag 7 juni

Opening Champion winkel Amsterdam

Donderdag 7 en vrijdag 8 juni

ArtEZ Graduation shows, Arnhem

Dit wordt het modenieuws