• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Dit wordt het modenieuws van week 24

Dit wordt het modenieuws van week 24

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Wat er deze week in ieder geval gaat gebeuren? FashionUnited blikt vooruit op het modenieuws van week 24. Hieronder volgen de hoofdpunten uit de redactie agenda in de periode van 13 tot en met 19 juni.

SHOW 2016 Eindejaarsdefiles van modeacademie in Antwerpen

Op vrijdag 10 en zaterdag 11 juni heeft de Mode Afdeling van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten - AP Hogeschool Antwerpen haar eindejaarsdefilé SHOW2016 voorgesteld in Park Spoor Noord. Eerstejaars- tot en met Masterstudenten hebben hun ontwerpen gepresenteerd. Het thema: Stop terrorising our world. Maandag 13 juni een reportage over SHOW2016.

Beeld: Koninklijke Academie voor Schone Kunsten - AP Hogeschool Antwerpen en de Modeafdeling van Ecole Nationale Supérieure des Arts Visuels de la Cambre

In beeld: Resort shows verzameling

De Resort shows zijn weer in volle gang. Afgelopen weekend showde Moschino zijn pre-season collectie in LA. Ook Gucci, Chanel en Roberto Cavalli stelden hun collectie voor. De shows gemist? FashionUnited zet de hoogtepunten van verschillende shows op een rij. Lees het maandag 13 juni.

Trendstop

Trendstop brengt een trendananalyse- en prognose voor FashionUnited over de trends die zijn gespot tijdens verschillende Resort Collecties SS17. Lees het woensdag 15 juni.

Milan Fashion Week: Men

In juni besteedt FashionUnited aandacht aan het thema mannenmode. Alles over de mannenmodeweken in Londen (London Collections Men), Milaan (Milano Moda Uomo), Parijs (Mode Masculine Paris) en New York (Menswear New York).

Denim City

Denim City breidt het lesprogramma uit met training- educatie modules. Zo komen er korte, verdiepende cursussen voor specifieke doelgroepen, van junior niveau tot experts. FashionUnited spreekt Harm Magis over het nieuwe lesaanbod.

Individuals

De derde en vierdejaarsstudenten AMFI presenteren deze week hun nieuwe gezamenlijke collectie: Individuals. Daarbij lanceren ze het zogenaamde ‘See noy buy now’ systeem. FashionUnited is erbij en doet verslag. Lees het donderdag 16 juni.

HKU afstudeershow 2016

De studenten van Artez trapten af met hun afstudeershows en deze week zijn de modestudenten van de HKU aan de beurt. Woensdag 15 juni vindt de show plaats in De Tunnel van Hoog Catharijne in Utrecht.

Opening Helmut Newton - A Retrospective tentoonstelling in Amsterdam

Foam opent deze week een grote overzichtstentoonstelling van de legendarische en invloedrijke fotograaf Helmut Newton. Meer dan 200 foto’s - variërend van zelden vertoonde vroege (veelal vintage) prints tot monumentale afdrukken – van Newton zijn te zien in een tentoonstelling die het gehele gebouw van Foam beslaat. FashionUnited is bij de opening en doet verslag.

Beeld: Foam, Helmut Newton

Verder op de kalender

Dinsdag 14 tot en met vrijdag 17 juni

Pitti Uomo, Florence

Woensdag 15 juni

Individuals (AFMI) fashion show SS17

Woensdag 15 juni

The Fashion Show 2016 - HKU

Vrijdag 17 tot en met dinsdag 21 juni

Milan Men's Fashion Week

Vrijdag 17 juni

Opening Helmut Newton - A Retrospective

Vrijdag 17 juni

Pop-Up Store ZwagAtelieR

Vrijdag 17 juni

The Fashion Show 2016 - Fashion Design Bachelor Rietveld Academie

Vrijdag 17 juni

The Fashion Show 2016 - Fashion Design Bachelor Rietveld Academie

Zaterdag 18 juni

Fashion Show 2016 - Afdeling Mode en Textiel Koninklijke Academie van Beeldende Kunst

Zaterdag 18 juni

Opening Pop Art Fabrics & Fashion | van Warhol tot Westwood, Tilburg

Zaterdag 18 tot en met maandag 20 juni

White Milan

Dit wordt het modenieuws