• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Dit wordt het modenieuws van week 26

Dit wordt het modenieuws van week 26

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Wat er deze week in ieder geval gaat gebeuren? FashionUnited blikt vooruit op het modenieuws van week 26. Hieronder volgen de hoofdpunten uit de redactie agenda in de periode van 26 juni tot en met 2 juli.

One-to-one: Elisa van Joolen, Patta, Ontour, Bonne Suits en ByParra

Deze zomer exposeert en verkoopt designer/researcher Elisa van Joolen haar nieuwste serie kledingstukken One-to-One (R. Mariz) bij Patta aan de Zeedijk 22 en winkel Zeedijk 60 in Amsterdam. Voor deze editie werkte van Joolen samen met vier Nederlandse streetwear merken: Patta, Bonne Suits, Ontour en By Parra. Deze vier merken produceren hun kledingstukken in dezelfde fabriek, met producer Rui Mariz in Portugal. FashionUnited is aanwezig tijdens de opening en spreekt van Joolen.

Interview Wim Bruynooghe

Wim Bruynooghe studeerde Mode aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. Zijn werk is een combinatie van sportinvloeden en een eerbetoon aan werk van couturiers uit de twintigste eeuw. In 2013 richtte hij zijn eigen label op, samen met zijn partner Laur Dillen Storms. Sindsdien gaat het hard met het label. FashionUnited sprak met Bruynooghe over het label en zijn nominatie voor de International Woolmark Prize 2017-2018.

Terugblik: Must reads van de maand Juni

Iets gemist deze maand? FashionUnited zet deze week vijf lezenswaardige artikelen van de maand Juni op een rij.

Nieuws quiz Juni

Bent u na het lezen van onze artikelen volledig op de hoogte? Test deze week uw nieuwskennis door FashionUnited's 13-delige quiz over het modenieuws van Juni te maken.

Expositie Bampo: Old crafts, new design - Tassenmuseum Hendrikje

Een bijzondere samenwerking tussen Tassenmuseum Hendrikje en het Chinese tassenmerk Bampo heeft geresulteerd in een unieke expositie. Het is voor het eerst dat Bampo zich buiten China presenteert. Een beeldverslag deze week.

Nike Q4

In het derde kwartaal van het huidige boekjaar rapporteerde Nike een omzet van 7,7 miljard euro, wat neerkomt op een stijging van 7 procent. De verwaterde winst per aandeel steeg in datzelfde kwartaal met 24 procent. Donderdag verschijnen de vierde kwartaalcijfers van Nike.

In juni besteedt FashionUnited aandacht aan de internationale Mannenmodeweken. Voor alle reads over mannenmode klik hier.

Verder op de kalender

Maandag 26 juni

Retailtheater Co LAB, Rotterdam

Woensdag 28 juni

ArtEZ Finals 2017

Donderdag 29 juni

Opening Graduation exhibition Willem de Kooning Academy

Vrijdag 30 juni

Opening expositie Bampo in Tassenmuseum Hendrikje

Vrijdag 30 juni

Finale: TMO Business pitches Ondernemerschapsleerlijn

Vrijdag 30 juni

Opening FashionClash Maastricht

Dit wordt het modenieuws