• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Dit wordt het modenieuws van week 27

Dit wordt het modenieuws van week 27

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Wat er deze week in ieder geval gaat gebeuren? FashionUnited blikt vooruit op het modenieuws van week 27. Hieronder volgen de hoofdpunten uit de redactie agenda in de periode van 4 tot en met 10 juli.

Amsterdam Fashion Week

Het zilveren jubileum van de Amsterdamse modeweek is afgetrapt. Op vrijdag 1 juli is het downtownprogramma van start gegaan enhet officiële catwalkprogramma begint donderdag 6 juli. De 25e Amsterdam Fashion Week, de tweede editie onder het bewind van nieuw creatief directeur Iris Ruisch, focust op jong talent.

Reportage opening Dynamic Store

Het downtown programma op vrijdag 1 juli van start met een pop-up store - met koopwaar en installaties van onder meer Olaf Hussein, Elvira ’t Hart en Winde Rienstra, Anbasja Blanken en Antoine Peters - in de pas geopende A'dam toren in Amsterdam Noord. FashionUnited bracht een bezoek aan de tijdelijke winkel en sprak met Olaf Hussein over ondernemerschap. Maandag 4 juli meer.

In beeld: Fashionclash

Van donderdag 30 juni tot en met zondag 3 juli vond in Maastricht het Fashionclash Festival plaats met als thema ‘Heritage’. Het festival bestaat uit modeshows, exposities, performances, een designer market, fashion talks, een awarduitreiking en de MAFAD-afstudeershow en expositie. Maandag een beeldverslag van het festival.

Infographic serie met de belangrijkste modecijfers deel 1: de Verenigde Staten

De eerste aflevering van de infographic series neemt de mode-industrie in de Verenigde Staten onder de loep en zal gepubliceerd worden op maandag 4 juli. De Verenigde Staten is niet alleen een van de grootste importeurs van kleding ter wereld, maar ook de thuisbasis van veel leading designerlabels zoals Ralph Lauren, Calvin Klein, Donna Karan en Marc Jacobs. Wist je bijvoorbeeld dat ongeveer de helft van de 18.000 modeontwerpers die op dit moment in de Verenigde Staten woont en werkt niet uit het land afkomstig is? Deze feiten en meer op maandag 4 juli.

In Beeld: Paris Haute Couture Fashion Week

Tijdens Parijse Haute Couture Fashion Week showen ‘s werelds grootste namen: Chanel, Dior en Versace. Opvallende ontwerpen, adembenemende decors en de meest besproken shows. Een beeldverslag volgt vrijdag 8 juli.

Openingsavond Amsterdam Fashion Week

Op donderdag 7 juli begint het catwalkprogramma van Mercesdes-Benz Amsterdam Fashion Week. Op de openingsavond trapt Amsterdam Fashionweek met een presentatie van Karim Adduchi en Lichting 2016, de modeprijs die wordt uitgereikt aan een van afgevaardigde studenten van de zeven Nederlandse mode-academie. Dit jaar worden er voor het eerst twee prijzen uitgereikt: de juryprijs en de publieksprijs. FashionUnited is erbij en doet verslag.

Eerste show Brioni nieuwe creatief directeur

Justin O’Shea, voormalig directeur bij Duitse e-tailer MyTheresa, is per 1 april 2016 benoemd tot de nieuwe creatief directeur van het Italiaanse herenmodelabel Brioni. Deze week showt hij voor het eerst zijn nieuwe collectie voor Brioni tijdens Paris Fashion Week.

Zie ook: Justin O’Shea is nieuwe creatief directeur van Brioni

Trendstop

Trendstop brengt een trendananalyse- en prognose voor FashionUnited over de musthaves voor Lente/Zomer 2017 op het gebied van kinderkleding. Lees het woensdag 6 juli.

Het beursseizoen is afgetrapt. FashionUnited focust in de maand juli op modevakbeurzen. Voor alle tradeshow reads, klik hier.

Verder op de kalender

Zondag 3 tot en met Vrijdag 8 juli

Paris Fashion Week: Haute Couture

Maandag 4 juli

Proenza Schouler cruise show Paris

Maandag 4 juli

Ondertekeningbijeenkomst convenant Duurzame Kleding en Textiel

Maandag 4 juli

Next To Helmut Newton by David Laport

Maandag 4 juli

JOSH V fashion show

Donderdag 7 tot en Zondag 10 juli

Willem de Kooning Academie finals

Donderdag 7 juli

Haute Fourrure show Fendi Rome

Zondag 10 tot en met Maandag 11 juli

Modefabriek + Kleine Fabriek

Zondag 10 tot juli

Nationale finale Elite Mode Look Nederland

Dit wordt het modenieuws