• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Dit wordt het modenieuws van week 27

Dit wordt het modenieuws van week 27

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Wat er deze week in ieder geval gaat gebeuren? FashionUnited blikt vooruit op het modenieuws van week 27. Hieronder volgen de hoofdpunten uit de redactie agenda in de periode van 3 tot en met 9 juli.

TMO reportage Ondernemerschapsleerlijn finale

De genomineerde studenten van de TMO Ondernemerschapsleerlijn zijn nu in semester 6 volop bezig om hun concept verder te onderzoeken. FashionUnited is aanwezig tijdens de pitches en vertelt wie de Meester Koetsier Entrepreneurprijs wint.

Op de kaart - hier moet je zijn juli Amsterdam

Komende twee weken staat Amsterdam in het teken van mode. FashionUnited presenteert een gids met data en locaties van evenementen in de hoofdstad die u niet mag missen, modevakbeurzen, maar ook fashion weeks shows.

Hauteshow SS18

Het Nederlandse kledingmerk Ruby Tuesday heeft gemerkt dat retailers en ondernemers uit het boutique niveau steeds meer het buitenland opzoeken (Berlijn, Parijs en CPH) maar niet meer samenkomen in Nederland. 10 jaar geleden stonden alle labels uit het midden tot hoogsegment op de beurs in Nederland, maar dat is nu anders volgens het merk. Daarom vindt op zaterdag 8 juli een catwalkshow en presentatie plaats met 10 boutique labels om de Nederlandse retailer weer te inspireren. FashionUnited spreekt de initiatiefnemers van het event.

Uit de Mode tentoonstelling Centraal Museum Utrecht

Het Centraal Museum toont deze zomer een nieuwe modetentoonstelling. Voor het eerst staan ruim 100 hoogtepunten uit de eigen modeverzameling in de spotlights. Bezoekers krijgen een kijkje in wereld van 18de-eeuwse robes, royale schapenboutmouwen en experimentele herenpakken van nu. Wie maakt het ontwerp en wie draagt het? Hoe worden deze bijzondere ontwerpen geconserveerd en wanneer is een ontwerp ‘overleden’? FashionUnited is aanwezig bij de preview en doet verslag.

Terugblik: Must reads van de maand Juni

Iets gemist deze maand? FashionUnited zet deze week vijf lezenswaardige artikelen van de maand Juni op een rij.

Nieuws quiz Juni

Bent u na het lezen van onze artikelen volledig op de hoogte? Test deze week uw nieuwskennis door FashionUnited's 13-delige quiz over het modenieuws van Juni te maken.

Haute Couture Fashion Week start met Ronald van der Kemp

Na weken van mannenmode in onder andere Londen, Milaan en New York staat zondag de start van haute couture op het programma in Parijs. Neerlands ontwerper Ronald van der Kemp opent de Parijse modeweek zondagochtend.

Lees alvast: Alles wat je moet weten over Ronald van der Kemp

Verder op de kalender

Dinsdag 4 tot en met vrijdag 7 juli

Berlin Fashion Week

Donderdag 6 juli

Graduation Event Meesteropleiding Coupeur

Vrijdag 7 en zaterdag 8 juli

Graduation Presentation MA Fashion Strategy Gen #25

Vrijdag 7 juli

AMFI Transit Graduation show

Vrijdag 7 juli

Rotterdam Graduates '17 presents UNUSUAL

Vrijdag 7 juli

Opening tentoonstelling Uit de Mode, Utrecht

Zaterdag 8 tot en met maandag 10 juli

Soul Salon

Zaterdag 8 juli

Hauteshow SS18

Zondag 9 en Maandag 10 juli

Modefabriek + MARKET by Kleine Fabriek

Dit wordt het modenieuws