• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Dit wordt het modenieuws van week 28 - 2019

Dit wordt het modenieuws van week 28 - 2019

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Wat er deze week in ieder geval gaat gebeuren? FashionUnited blikt vooruit op het modenieuws van week 28. Hieronder volgen de hoofdpunten uit de redactie agenda in de periode van 8 tot en met 14 juli.

Modefabriek + Off South

De Modefabriek staat weer voor de deur. De modevakbeurs vindt deze editie voor het eerst plaats op een maandag en dinsdag in plaats van zondag en maandag. Naast de verandering van het schema lanceert de beurs ook een nieuw evenement dat op een andere locatie plaatsvindt; Off South. Het evenement richt zich op een ‘breakout selectie’ van streetwear, sportswear, denim en ‘new classics’. Off South is gratis te bezoeken voor bezoekers van Modefabriek. Er is een shuttle service tussen de twee locaties. FashionUnited brengt onder andere een beursverslag uit.

Fashion Gallery

Op maandag 8 juli vindt ook vakbeurs The Gallery plaats. Het evenement is op uitnodiging. Waar bij de vorige editie niet draaide om het schrijven van orders, is er nu wel de mogelijkheid om kleine orders te schrijven bij de voor retailers nieuwe merken. 25 merken presenteren de key items uit hun collecties. Deelnemende merken zijn onder andere Femmes du Sud, Ruby Tuesday, Tiger of Sweden en Sand Copenhagen.

Premiere korte film House of Salt

Ontwerpduo Martan (Diek Pothoven & Luuk Kuijf), filmregisseur Willem Gerritsen van Tsaar Amsterdam en componist Raphael Vanoli van de Asko Schönberg hebben samengewerkt aan een korte film genaamd House of Salt en gaat woensdag in première. De film is het resultaat van een meeslepende samenwerking tussen mode, film en muziek en is geïnspireerd door het verhaal over Andreas Grassl, de Pianoman.

Trendstop

Trendstop brengt weer een nieuw trendrapport uit. Lees het woensdag.

Willem de Kooning afstudeershow

De modestudenten van de Willem de Kooning Academy presenteren donderdag hun afstudeerwerk. De afstudeershow is het ‘resultaat van zelfsturend onderwijs en het vermogen bestaande grenzen te overschrijden. Wij reflecteren op de wereld, we herzien, herschrijven, hermaken concepten voor kunst en design,’ aldus het persbericht.

Opening tentoonstelling Duran Lantink: Old Stock

Het Centraal Museum Utrecht opent zaterdag de expositie Old Stock. De tentoonstelling showt nieuw werk van modeontwerper Duran Lantink. De expo toont een drieluik, dat in samenwerking met Lantink is vormgegeven. In het eerste deel laat de ontwerper nieuwe stukken zien, gerealiseerd door hergebruik van enkele ontzamelde, afgestoten kledingstukken uit de modecollectie van het Centraal Museum. Vervolgens toont het museum een installatie die Lantink in samenwerking met Joeri Woudstra eerder dit jaar maakte in het Somerset House in London. Tot slot is Sistaaz of the Castle te zien, een project dat Lantink samen met fotograaf Jan Hoek initieerde.

De redactie van FashionUnited besteedt in juli extra aandacht aan de (internationale) modevakbeurzen en badmode. Wat zou u graag lezen, of heeft u een tip of suggestie? We horen het graag via tip@fashionunited.com.

Dit wordt het modenieuws