Dit wordt het modenieuws van week 28

Wat er deze week in ieder geval gaat gebeuren? FashionUnited blikt vooruit op het modenieuws van week 28. Hieronder volgen de hoofdpunten uit de redactie agenda in de periode van 11 tot en met 17 juli.

Modefabriek + Market by Kleine Fabriek

De 41e editie van Modefabriek is zondag 10 juli van start gegaan. Gelijktijdig vindt kindermodebeurs Market by Kleine Fabriek plaats in de Amsterdam RAI. FashionUnited brengt maandag 11 juli verslag uit. Op FashionUnited een reportage van de beurs, virtuele tours vanaf de beursvloer en andere highlights in foto en video.

Lees nu al: Tijdlijn: Twintig jaar modevakbeurs Modefabriek in Amsterdam.

Het verslag van Market by Kleine Fabriek, inclusief video impressies, wordt dinsdag 12 juli op FashionUnited.nl gepubliceerd.

Dit wordt het modenieuws van week 28 Het beursseizoen is afgetrapt. FashionUnited focust in de maand juli op modevakbeurzen. Voor alle tradeshow reads, klik hier.

Amsterdam Fashion Week reportages

Het officiele programma van Fashion Week werd donderdag afgetrapt met shows van Karim Aducchi en Lichting 2016. Dit weekend presenteerde Anbasja Blanken haar nieuwe broekenlabel Ala Blanka en verzorgden Liselore Frowijn, SIS by Spijkers & Spijkers, Jef Montes, Futura, Dennis Diem en Tess van Zalinge een presentatie.

Dit wordt het modenieuws van week 28

Maandag doet FashionUnited verslag van Liselore Frowijn. Ze stelt haar nieuwe collectie voor in de Gashouder, een die gebaseerd is op militaire kledingvoorschriften en rijk is aan zelfontwikkelde materialen met handgeschilderde stoffen en geborduurde en geweven prints. Sponsor is Royal Floraholland, een conglomeraat van veilingen van snijbloemen en planten.

Maandag is ook de slotdag van de Amsterdamse modeweek. Dinsdag 12 juli een artikel over de Future Generation ‘The Next Day’.

Lees nu ook: Amsterdam Fashion Week: hier moet je zijn

Immaterialicious Symposium & Fashionshow

Immaterialicious is een platform en onderzoeksproject dat de kwesties rondom identiteit en mode in het postdigitale tijdperk verkent. Op 8 juli wordt in de Amsterdamse Pakhuis de Zwijger Nuages Gris Immaterialicious, een evenement bestaande uit lezingen, een debat en een modeshow georganiseerd. Nederlandse modelabels - en voormalig MBFWA-deelnemers - David Laport, Esther Meijer, Jacob Kok, Philipp Schüller en Rens de Waal presenteren hun visie op digitale mode zien op de catwalk. Maandag 11 juli een verslag.

Dit wordt het modenieuws van week 28

Beeld: Symposium Immaterialicious en modeshow Carrousel de Mimetique.

Bergen onverkochte kleding

MVO Nederland heeft het afgelopen half jaar een enquete (meer dan 400 bedrijven zijn geïnterviewd) laten uitvoeren onder modemerken en retailers naar Sale en onverkochte kleding. Uit dit onderzoek blijkt dat retailers elk seizoen met bergen onverkochte kleding achterblijven. Hoeveel kost dit eigenlijk en wat gebeurt er uiteindelijk met de kleding? Lees maandag de resultaten.

Trendstop

Trendstop brengt een trendananalyse- en prognose voor FashionUnited over de belangrijkste trends die zijn gespot tijdens de mannenmode vakbeurzen. Lees het woensdag 13 juli.

Verder op de kalender

Vrijdag 1 tot en met maandag 11 juli

Mercedes-Benz Amsterdam Fashion Week

Zondag 10 juli

Nationale finale Elite Mode Look Nederland

Zondag 10 tot en met Maandag 11 juli

Modefabriek + Kleine Fabriek

Maandag 11 juli

Claes Iversen in-house presentation SS17

Maandag 11 tot en met donderdag 14 juli

New York Men's Fashion Week

Maandag 11 juli

Fashion Show Maria Tailor

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN