• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Dit wordt het modenieuws van week 28

Dit wordt het modenieuws van week 28

Door FashionUnited

9 jul. 2018

Mode

Wat er deze week in ieder geval gaat gebeuren? FashionUnited blikt vooruit op het modenieuws van week 28. Hieronder volgen de hoofdpunten uit de redactie agenda in de periode van 9 tot en met 15 juli.

Wear It Festival Berlijn: Cyborgs, nerds en de toekomst van mode

Slechts enkele jaren geleden, toen het idee van zogenaamde ‘wearables’ opkwam, werd voorspeld dat deze snel hun weg naar het dagelijks leven zouden vinden. Maar sindsdien is er behalve smartwatches niet veel veranderd. Bij het Wear It Festival in de Kulturbrauerei in Berlijn kwamen cyborgs, nerds en do-gooders die dit willen veranderen vorige week bij elkaar. Wat ze daar presenteerden was niets meer dan de toekomst van technologie, gemaakt om te integreren in het dagelijks leven.

Modefabriek

De zomereditie van modevakbeurs Modefabriek staat weer voor de deur en vindt plaats op zondag 8 en maandag 9 juli. FashionUnited is aanwezig en brengt beide dagen verslag uit.

Lees nu vast: Nieuwkomers: vijf Modefabriek debutanten voor het nieuwe zomerseizoen.

Soul Salon: Dutch Retail Experience Awards 2018

De juli-editie zal draaien rondom de Dutch Retail Experience Awards (DREA) in de vorm van een belevingsmarkt, zo liet de organisatie eerder weten. “In juli zullen we een ééndaags evenement rond de DREA organiseren, waarbij een pop-up experience store is neergezet en branchevreemde merken hun producten presenteren,” aldus Cécile Scheele, de initiatiefnemer van de beurs, in mei.

Lees ook: Organisatie Soul Salon richt zich op januari-editie, juli-editie beperkt

Maandag worden, op Soul Salon, de Dutch Retail Experience Awards uitgereikt. De Awards zijn verdeeld in verschillende categorieën waarin het onderscheidende belevenisconcept van de winkel centraal staat. Er wordt die avond onderscheid gemaakt in een juryprijs en een publieksprijs.

Bekendmaking programmering Amsterdam Fashion Week

Dinsdag wordt het programma van het vernieuwde Amsterdam Fashion Week bekendgemaakt. Onder leiding van Danie Bles verhuist de modeweek deze editie naar het Museumplein. Ook werd al eerder bekendgemaakt dat het evenement voortaan in februari en september plaatsvindt tijdens de pret-a-porter modeweken, en het meer een “allround experience” wordt met onder andere ‘see now buy now’-shows en livestreams. Dinsdag wordt duidelijk welke ontwerpers gaan showen tijdens de Amsterdamse modeweek.

Trendstop

Trendstop brengt een trendanalyse- en prognose voor FashionUnited. Trendstop presenteert deze week drie belangrijke trends die zijn gespot tijdens Spinexpo FW19-20. Lees het woensdag.