Dit wordt het modenieuws van week 31 - 2020

Wat er deze week in ieder geval gaat gebeuren? FashionUnited blikt vooruit op het modenieuws van week 30. Dit staat op de redactie agenda van maandag 27 juli tot en met zondag 2 augustus 2020.

Een kwestie van snelheid: waarom de sportindustrie minder wordt beïnvloed door de crisis

De sportindustrie lijkt minder beïnvloed te worden door het coronavirus dan andere takken in de modebranche. Is de sportindustrie soms immuun? FashionUnited zet de redenen hiervoor op een rijtje.

Hoe passen retailers hun inkoopplanning aan na Corona?

De coronacrisis heeft de wereld nog steeds in zijn greep, en zo ook de mode-industrie. Maar hoe verschilt de huidige inkoopplanning van buyers met die van voor de coronacrisis? En zijn de pre-collecties en capsulecollecties nog van even grote waarde voor inkopers? Je leest het in dit artikel.

Hoe made-to-order mode kan zorgen voor een duurzamere modeindustrie

Voor modebedrijven blijft het een uitdaging om in te schatten hoeveel en welke kledingstukken zij zullen verkopen. Dit kan leiden tot overproductie en afval, en is de laatste jaren alleen maar toegenomen. Wat is het alternatief? FashionUnited duikt in de wereld van made-to-order mode.

Op de kalender

Digital Fashion Week by FashionCloud 28-30 juli

Van dinsdag 28 juli tot en met donderdag 30 juli vindt de Digital Fashion Week by FashionCloud plaats. Er worden paneldiscussies gehouden, trendpresentaties gegeven en er vinden interviews plaats. Het event is gratis en iedereen die geïnteresseerd is kan zich online aanmelden.

Fashion For Good Masterclass: Changing Luxury 30 juli

Op donderdag 30 juli van 16.00 tot 17.30 geeft Fashion For Good een online masterclass over de value chains in de luxe mode. Kering zal gebruikt worden als case study. Deze masterclass maakt deel uit van een serie van drie. Op de laatste donderdag van augustus en september vinden de andere masterclasses plaats. Je kunt je online aanmelden voor de masterclasses.

Lijnden Fashion Tour 2020 - 2 en 3 augustus

Op zondag 2 augustus gaat de Lijnden Fashion Tour 2020 van start. In dit tweedaagse event krijg je een tour van vrijwel alle modemerken die in Lijnden hun showroom hebben gevestigd, zowel heren-als dameslabels, in verschillende prijsklassen. Ook krijgen gasten een sneak preview van de SS21 collecties.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN