• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Dit wordt het modenieuws van week 31

Dit wordt het modenieuws van week 31

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Wat er deze week in ieder geval gaat gebeuren? FashionUnited blikt vooruit op het modenieuws van week 31. Hieronder volgen de hoofdpunten uit de redactie agenda in de periode van 1 tot en met 7 augustus.

Start Olympische Spelen Rio 2016

In aanloop naar Olympische Spelen in Rio de Janeiro publiceert FashionUnited een beeldverslag van de sporttenues, van SuitSupply en Asics voor team NL, tot Louboutin voor Cuba.

Het Braziliaanse supermodel Gisele Bundchenmaakt haar combeback op de catwalk tijdens de openingsavond van de Spelen. Dat en meer fun facts in de FashionUnited infographic over de modestatistieken van Brazilië. Publicatiedatum: 1 augustus.

Foto: Pure London. Credit: Danielle Wightman-Stone - FashionUnited

Mode in de Media

De modebranche figureert steeds vaker in de landelijke dagbladen en media. Waar fashion vroeger nog vaak werd verbannen naar een hoekje op de cultuurpagina, zijn nu hele (weekend)bijlagen aan de sector gewijd. FashionUnited selecteert iedere maand een aantal lezenswaardige artikelen.

Trendstop

Trendstop brengt een trendananalyse- en prognose voor FashionUnited over de trends die zijn gespot op het gebied van mannenschoenen. Lees het woensdag 3 augustus.

Adidas eerste halfjaar cijfers

De omzet van de Adidas Group steeg in de eerste drie maanden van het jaar met 17 procent tot 4,769 miljard euro en 22 procent bij wisselkoerscorrecties. Volgens het sportbedrijf was de omzetstijging de hoogste in de geschiedenis. Als gevolg van de eerste kwartaalcijfers heeft Adidas de prognose voor het gehele jaar verhoogd. Donderdag 4 augustus worden de halfjaarcijfers bekendgemaakt.

Rechtspraak

Esther Schnepper is advocaat bij Koster advocaten en regelmatig behandelt zijn hier actuele juridische kwesties op het gebied van mode. Voor FashionUnited beschrijft ze elke eerste donderdag van de maand een behandelde case. Lees deze week de volgende case op FashionUnited.

Hugo Boss H1

Hugo Boss had een matig eerste kwartaal. De nettowinst was bijna gehalveerd van 75,6 miljoen in 2015 naar 38,5 miljoen dit jaar door tegenvallende verkoopresultaten, afprijzingen en een stijging van de operationele kosten. Benieuwd naar de cifjers van het tweede kwartaal? Vrijdag 5 augustus meer.

Themamaand: Werken in de mode

In de maand augustus focust FashionUnited op het thema werken in de mode. Voor alle Work in fashion reads, klik hier.

Verder op de kalender

Vrijdag 5 augustus

Start Olympische Spelen in Rio de Janeiro

Zaterdag 6 tot en met Dinsdag 9 augustus

Premium Order München

Zondag 7 tot en met Dinsdag 9 juli

Moda Birmingham

Dit wordt het modenieuws