• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Dit wordt het modenieuws van week 42 - 2020

Dit wordt het modenieuws van week 42 - 2020

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Wat er deze week in ieder geval gaat gebeuren? FashionUnited blikt vooruit op het modenieuws van week 42. Dit staat op de redactie agenda van maandag 12 oktober tot en met zondag 18 oktober.

Moet de modeindustrie PFAS verbannen?

Wanneer we ons 's ochtends aankleden, denken we meestal niet over de chemicaliën die in onze kleding aan het loeren zijn. Maar er zijn potentieel schadelijke chemicaliën groepen aanwezig in de kleding die we elke dag gebruiken: van onze waterdichte jassen tot onze voedselverpakkingen en anti-aanbak pannen: PFAS. Wat is dit voor stof en waarom is het zo schadelijk?.

Expertadvies: Tips voor retourreductie

E-commerce heeft door de coronacrisis dit jaar een extra boost gekregen, zo blijkt onder andere uit cijfers van CBS en Thuiswinkel.org. Ondanks dat e-commerce al ruim twintig jaar bestaat is er nog niet genoeg aandacht voor de retouren en vooral retourreductie, aldus Heidi van Eijck, oprichter van Reductify. “Veel bedrijven richten zich in de customer journey op het checkout proces, maar de aankoopbeslissing wordt pas echt thuis ‘in de paskamer’ gemaakt,” aldus Van Eijk.

Moam x De Hortus

Donderdag wordt op een wel hele bijzondere plek een nieuwe multidisciplinaire tentoonstelling geopend: de Hortus in Amsterdam. Vijftien jonge creatievelingen krijgen daar de ruime om hun werk te presenteren gebaseerd op de collectie van de Hortus. FashionUnited brengt een bezoek.

Op de kalender

Willem de Kooning Academie afstudeershow: Fashion Experience 15 oktober

In de Wasserij te Rotterdam zullen de afgestudeerden van de Willem de Kooning Academie hun creaties laten zien aan het publiek.

Dutch Design Week Eindhoven: The New Intimacy 17-25 oktober

The new intimacy’ is het thema van de 19e Dutch Design Week (DDW). Het festival staat daarmee dit jaar in het teken van de zoektocht naar nieuwe vormen van intimiteit. Tijdens de Dutch Design Week zullen ook afgestudeerden van de Dutch Design Academy hun ontwerpen tentoonstellen.

Dit wordt het modenieuws