• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Dit wordt het modenieuws van week 43 - 2019

Dit wordt het modenieuws van week 43 - 2019

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Wat er deze week in ieder geval gaat gebeuren? FashionUnited blikt vooruit op het modenieuws van week 43. Hieronder volgen de hoofdpunten uit de redactie agenda in de periode van 21 tot en met 27 oktober.

Dutch Design Week Eindhoven: New Order of Fashion

Tijdens de tentoonstelling New Order of Fashion worden de meest vindingrijke en vooruitstrevende ontwerpen geselecteerd. Deze afstudeerprojecten richten zich volgens de organisatie op ‘urgente universele onderwerpen uiteenlopend van de gevolgen van klimaatverandering en de roep om ecologische en sociale rechtvaardigheid, en een gelijkwaardig speelveld voor culturele en gender diversiteit.’ FashionUnited is aanwezig en doet verslag.

Tweedehands mode interview met Rebelle.com

Nog maar zes jaar geleden werd Rebelle.com opgericht in Hamburg. Tegenwoordig beschikt het e-commerceplatform dat is gespecialiseerd in tweedehands luxemode over negentig werknemers en ruim 150.000 producten die wereldwijd worden verkocht. Oprichter Cécile Wickmann organiseert evenementen in winkels van merken en retailers waar klanten nieuwe producten kunnen kopen en hun vintage kledingstukken verkopen. Dit creëert kastruimte en weerspiegelt een duurzame aanpak. FashionUnited vroeg Cécile Wickmann hoe dit precies in zijn werk gaat.

Denim for dummies 2.0

Wie jeans verkoopt, inkoopt of marketingmanager is voor een denimlabel, kan maar beter wat kennis hebben over de stof. Maar er zijn zóveel termen, wat betekenen ze eigenlijk? In deel 2 van Denim for Dummies gaan we meer in op finishing. Alles wat er met een denim gebeurt om de look en feel er anders uit te laten zien. Lees het deze week.

In Denim voor dummies deel 1 kon je al alles lezen over: selvedge jeans, Japanse denim, indigo en raw denim.

Kingpins en Amsterdam Denim days

Amsterdam kleurt blauw. Deze week is het weer tijd voor denimbeurs Kingpins en de Amsterdam Denim Days samen met het blueprint Festival. FashionUnited is aanwezig en doet verslag van de laatste ontwikkelingen.

Puma Q3

Het lijkt Puma SE voor de wind te gaan. In het tweede kwartaal van het lopende boekjaar boekte het bedrijf een omzetstijging van bijna 17 procent naar 1,22 miljard euro, terwijl de vergelijkbare omzet met maar liefst 59,7 procent omhoog schoot naar 49,7 miljoen euro. Zet deze stijgende lijn ook door in het derde kwartaal? Lees het donderdag.

Trendstop

Trendstop brengt weer een nieuw trendrapport uit. Lees het woensdag.

Verder op de kalender

Zaterdag 19 tot en met zondag 27 oktober

Dutch Design Week Eindhoven

Dinsdag 22 oktober

Kingpins Transformers: Catalysts

Dinsdag 22 oktober

Ever Evolving Talks by Calik Denim

Woensdag 23 en donderdag 24 oktober

Kingpins Amsterdam

Woensdag 23 oktober

Lightspeed

Dit wordt het modenieuws