• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Dit wordt het modenieuws van week 48 - 2019

Dit wordt het modenieuws van week 48 - 2019

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Wat er deze week in ieder geval gaat gebeuren? FashionUnited blikt vooruit op het modenieuws van week 48. Hieronder volgen de hoofdpunten uit de redactie agenda in de periode van 25 tot en met 1 december.

Nieuwe merken rubriek

FashionUnited stelt maandelijks een aantal nieuwe Nederlandse en Belgische modemerken voor die recent zijn opgericht (en niet langer dan twee jaar bestaan). Wie zijn de nieuwkomers in de industrie, voor wie maken zij hun collecties, wat drijft hen en wat is hun wens? Lees het maandag 25 november.

Symposium Modest Fashion in samenwerking met Arminius 25 november

Grote modehuizen als Chanel en Dior komen graag tegemoet aan de vraag naar bedekkende mode. Die vraag komt niet alleen van vrouwen die zich vanuit religieuze overtuiging modest kleden. Voor veel vrouwen is bedekkende mode ook een feministisch statement. Ze weigeren mee te doen aan de schoonheidsidealen van een door mannen gedomineerde traditie. Wat is de relatie tussen de modewereld en het feminisme? Hoe verhouden ze zich tot elkaar? En hoe ziet een vrijgevochten vrouw er überhaupt uit? Die vragen komen tijdens het symposium aan bod, zo meldt de organisatie in een persbericht. Het vindt plaats in Arminius Rotterdam. Aanmelden via de website.

Preview Tentoonstelling ‘The Hoodie’ in Het Nieuwe Instituut

Een hoodie is inmiddels uitgegroeid tot een politiek kledingstuk binnen de Westerse mode. Het Rotterdamse museum Het Nieuwe Instituut zoomt in op de rol die een hoodie speelt in cultuur, mode en politiek. FashionUnited krijgt een preview.

Trendstop

Trendstop brengt weer een nieuw trendrapport uit. Lees het woensdag.

Verder op de kalender

Maandag 25 november

PVH Q3

Dinsdag 26 november

Abercrombie en Guess Q3

Vrijdag 29 november

Black Friday

Zondag 1 december

Tentoonstelling The Hoodie Het laatste politieke kledingstuk in Het Nieuwe Instituut

Zaterdag 30 november en zondag 1 december

Sneakersness Rotterdam

Dit wordt het modenieuws