• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Dit wordt het modenieuws van week 6 - 2021

Dit wordt het modenieuws van week 6 - 2021

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Wat er deze week in ieder geval gaat gebeuren? FashionUnited blikt vooruit op het modenieuws van week 6. Dit staat op de redactie agenda van maandag 8 februari tot en met zondag 14 februari.

Wat de modebranche kan leren van de vegaburger boom

Tien jaar geleden moest je nog in de meest afgelegen hoek van de supermarkt op zoek naar een vleesvervanger, om erachter te komen dat een bevroren hoopje bonen en wortelen de enige keuze was. Tegenwoordig kun je een Impossible Burger of Beyond Burger bestellen in restaurants en fastfoodketens, die er net zo uitziet, ruikt en smaakt als rundvlees. In sommige opzichten zijn de duurzame alternatieven voor fast fashion in het stadium waarin vleesvervangers zich jaren geleden bevonden: Duurzame stijl is moeilijk te vinden, duurder dan gebruikelijke opties en kan meestal niet tippen aan de zintuiglijke ervaring en de prestatie van zijn standaardvariant. Met andere woorden: wat kan de modebranche leren van het succes van vleesvervangers in de voedingsindustrie?

Hoe inkopers FW21 bestellen: Barbara van Leyen, eigenaar en inkoper van Tally-Ho

Geen fysieke inkoopbeurzen, onzekerheid over de toekomst en gesloten winkels. Het orderseizoen voor FW21 ziet er flink anders uit dan die van FW2020. Hoe gaan inkopers om met hun budget, waar halen ze inspiratie vandaan en naar wat voor items zijn ze op zoek? Barbara van Leyen, eigenaar maar ook inkoper van familiebedrijf Tally-Ho geeft een kijkje in de keuken.

Op de kalender

Winkels weer open voor afhalen bestellingen - 10 februari

In de persconferentie van vorige week dinsdag werd bekend dat winkels uit alle sectoren open mogen voor click & collect, vanaf 10 februari.

Under Armour Q4 - 10 februari

Woensdag 10 februari zal Under Armour haar financiële resultaten bekendmaken over de periode Q4

Ted Baker Q4 - 11 februari

Donderdag 11 februari maakt Ted Baker haar financiële resultaten bekend over de periode Q4.

Altijd al up-to-date zijn over de laatste ontwikkelingen in de modeindustrie? Meldt u aan voor de FashionUnited nieuwsbrief! Voeg u toe aan een netwerk van ondernemers, CEO's, ontwerpers, inkopers en andere modeprofessionals die de FashionUnited nieuwsbrief al ontvangen.

Dit wordt het modenieuws