• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Economische groei 1,3%

Economische groei 1,3%

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

De Nederlandse economie is in het tweede kwartaal van 2004 met 1,3 procent gegroeid ten opzichte van een jaar eerder. Dit blijkt uit de tweede raming van de Kwartaalrekeningen van het CBS. Het is de hoogste groei sinds het derde kwartaal van 2001. In vergelijking met de eerste raming in augustus is het cijfer voor het tweede kwartaal 0,3 procentpunt hoger uitgekomen. Het groeicijfer voor het eerste kwartaal van 2004 is eveneens opwaarts bijgesteld met 0,3 procentpunt, naar 1,2 procent.

De belangrijkste bijdrage aan de groei van het volume van het bruto binnenlands product (BBP) leverde de sterk aantrekkende export. De consumptie van huishoudens en de investeringen lieten in het tweede kwartaal een bescheiden groei zien in vergelijking met een jaar eerder.

De economische groei in het tweede kwartaal van 2004 is in de tweede raming 0,3 procentpunt hoger uitgekomen. Vrijwel alle bestedingen zijn naar boven toe bijgesteld. De eerder gemelde geringe daling bij de consumptie van huishoudens en bij de investeringen is veranderd in een lichte stijging. De uitvoer en de invoer zijn in gelijke mate naar boven bijgesteld. De aanpassingen zorgden ook voor een bijstelling van de economische groei voor het eerste kwartaal van 2004. Die is eveneens 0,3 procentpunt hoger uitgekomen.

Economie