• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Eerste Camper-winkel in Nederland

Eerste Camper-winkel in Nederland

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het Spaanse schoenenmerk Camper heeft Amsterdam gekozen als locatie voor de eerste Nederlandse winkel. Camper noemt het een info-shop en wil van de winkel een ontmoetingsplaats maken. Dit naar aanleiding van het concept "Camper Meeting Point" dat speciaal voor Camper is ontworpen door Marti Guixe. Eerder opende het merk al soortgelijke winkels in Munchen en het L'Illa Shopping Center in Barcelona.

Camper is opgericht door Lorenzo Fluxa in 1975 op Mallorca.
Zijn grootmoeder, Antonio Fluxa, zette in 1877 de allereerste vooruitstrevende schoenenfabriek op dit eiland neer. Geinspireerd door zijn oma begon Lorenzo de manier van schoenen-ontwerpen te evalueren en moderniseren. Voorop stonden zowel functionaliteit als esthetiek. Lorenzo combineerde moderne ideeën en esthetische waarden met de vakkennis van vier generaties vaklui en de bijbehorende traditionele methoden. Hierdoor ontstonden creatieve en functionele schoenen. Hoewel de schoenen tegenwoordig nog steeds worden ontworpen op het landelijke Mallorca hebben de ontwerpers de stedelijke consument voor ogen. Het resultaat hiervan zijn trendy schoenen met comfort voorop. Schoenen om te lopen, zoals Camper het zelf uitlegt.

In 1981 opende Camper zijn eerste winkel in Barcelona, waarna andere grote Spaanse steden snel volgden. Wereldwijd is het merk Camper te koop bij ruim 3000 verkooppunten in meer dan 30 landen. Ook zijn er zo'n 130 Camperwinkels te vinden in onder andere New York, Florence, Hong Kong en nu dus in Amsterdam.

 

Camper