• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Ergernis over kerstversieringen in oktober

Ergernis over kerstversieringen in oktober

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Misschien moet u nog even wachten voor u de kerstballen van zolder haalt. Uit onderzoek blijkt namelijk dat consumenten zich ergeren aan kerstversieringen voordat de feestmaand begint.

December is voor de meeste retailers de maand waarin de hoogste omzet wordt behaald. Niet verwonderlijk dus dat men probeert om deze periode te rekken en al in oktober met kerstversieringen begint. De consument gaat echter steeds later inkopen doen en ergert zich aan de oktober-hype.

Wat wel loont is rekening te houden met het kooppatroon van consumenten rond de feestdagen. Wie geeft bijvoorbeeld het meeste uit en wie krijgt de meeste cadeaus? Bij mannen zijn de ontvangers meestal de echtgenote en de moeder; mannen geven elkaar zelden cadeaus. Vrouwen geven niet alleen meer uit per geschenk, ze kopen ook de gezinscadeaus voor familie, vrienden en kennissen. Van alle cadeaus die vrouwen geven gaat 12,1% naar vriendinnen, 8,2% naar zonen van onder de 16, 8% naar dochters onder de 16, 6,1% naar man of vriend, 5,7% naar kleindochters en 5,2% naar de moeder.(Bron : Admap)

Kerst