• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Fashion meest winstgevende tak Vendex KBB

Fashion meest winstgevende tak Vendex KBB

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Koninklijke Vendex KBB heeft, ondanks de sterke daling van de conjunctuur, in het boekjaar 2002/03 in de meeste business-units een bevredigende omzetgroei behaald. Dat blijkt uit de jaarcijfers die het bedrijf woensdag publiceerde. Vooral de business-unit Fasion deed het goed. Daar werd een netto omzetstijging van 9,4% geboekt. Ook de Bijenkorf en de Doe-het-zelf-tak van het concern deden het goed en boekten omzetstijgingen van respectievelijk +5,0% en +4,0%. De groei bij de Bijenkorf vrijwel geheel het gevolg van de expansie met drie nieuwe modefilialen en een nieuw warenhuis.

 

Bij dochteronderneming Vroom & Dreesman, dat momenteel grondig word gereorganiseerd, ging het slecht. Bij V&D daalde de netto omzet met 2,6%. Deze achteruitgang is volgens het concern voor een belangrijk deel veroorzaakt door het rigoureus en tegen hoge kortingen wegwerken van voorraden, teneinde ruimte te creëren voor de nieuwe en sneller wisselende collecties van 2003.

De omzetstijging bij fashion weerspiegelt de goede gang van zaken bij alle fashion-ketens van het concern. Van de drie formules presteerde Hunkemöller het best. In alle zes landen waar de formule aanwezig is, werden met nagenoeg hetzelfde aantal winkels 'double-digit' groeicijfers behaald, ook in Duitsland waar de markt onder druk stond. Ook M&S Mode behaalde in vrijwel alle landen hogere omzetten. De eerder in het jaar ingezette focus op verhoging van de omloopsnelheid van de voorraad wierp in het vierde kwartaal vruchten af. Claudia Sträter voelde in het vierde kwartaal meer dan in de voorgaande perioden de effecten van het tanende consumentenvertrouwen. Dit gold met name Nederland, waar met één winkel meer (Groningen, geopend in december 2002) een beperkte omzetgroei werd behaald.

De totale netto-omzet bedroeg in 2002/03 bijna 4,4 miljard euro, inclusief 310 miljoen euro van de per 1 april 2002 overgenomen Belgische doe-het-zelfketen Brico. In het vorig boekjaar 2001/02 bedroeg de netto-omzet ruim 4 miljard euro.

Vendex KBB