• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Feestdagen: 21 procent Nederlanders koopt kleding en accessoires als cadeau

Feestdagen: 21 procent Nederlanders koopt kleding en accessoires als cadeau

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

De feestdagen komen er weer aan en dat betekent dat veel Nederlanders cadeaus kopen. Uit onderzoek van Lightspeed waar duizend Nederlanders voor zijn ondervraagd, blijkt dat 21 procent van de ondervraagden voornamelijk kleding en accessoires als cadeau geeft.

Een hoge prioriteit is het niet, tweederde van de ondervraagden, geeft namelijk het meeste geld uit aan eten. Dat onder de cadeaus kleding en accessoires een favoriete categorie, betekent echter niet dat kleding en accessoires in het algemeen een groot gedeelte van het budget beslaat. Namelijk maar zeven procent van de deelnemers aan het onderzoek geeft aan dat het meeste geld wordt besteedt aan kleding en accessoires. 29,2 procent geeft aan het meeste uit te geven aan de cadeaus.

Vrouwen geven vaker kleding en accessoires cadeau, namelijk 26,3 procent van de vrouwelijke deelnemer focust zich voornamelijk op deze categorie. Bij de mannen ligt dit percentage op 18,2 procent zo blijkt uit de resultaten. Mannen geven eerder cadeaus in de categorie ‘hobby’.

Wanneer men shopt voor de feestdagen, heeft prijs de grootste invloed de keuze voor een online of een offline winkel. Maar liefst 38,1 procent van de ondervraagden laat zich hierdoor leiden.

Feestdagen
Lightspeed