• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Fila weer rendabel

Fila weer rendabel

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

De Italiaanse sportkleding fabrikant Fila Holding rapporteerde deze week dat het bedrijf het afgelopen jaar weer rendabel is geworden. De operationele winst over het vierde kwartaal bedroeg 4,7 miljoen euro, tegen een verlies van 25,5 miljoen in het laatste kwartaal van 2001. Over het hele jaar boekte Fila een operationele winst van 20 miljoen euro. In 2001 liep het verlies op tot 49,9 miljoen euro.

De netto verkoop in het vierde kwartaal van 2002 daalde met 20% tot 171,7 miljoen euro, tegen 215,6 miljoen het jaar daarvoor. Kledingverkoop bedroeg 113,8 miljoen euro en de verkoop van sportschoenen 57,9 miljoen, dalingen van respectievelijk 12% en 33% vergeleken met Q4 van 2001.

Vooral sluiting van de Australische en Brazilliaanse dochterondernemingen ten vaveure van een strategie gebaseerd op lisentienemers in die landen heeft geresulteerd in het positieve resultaat, zo liet Fila in een persbericht weten. Ook de koersstijging van de euro t.o.v. de Amerikaanse dollar in de tweede helft van het jaar, een ingrijpende herstructurering in het Verenigd Koninkrijk en de impact van wisselkoersen in Agentinië en Brazilië, waren van invloed. Zonder deze factoren zou Fila over het hele jaar break even hebben gedraaid.

Marco Isaia, directeur Fila, verklaarde: "Dit positieve resultaat is het gevolg van een drastische beperking van de operationele kosten en effectieve verbetering van het hele proces. We hebben nog een lange weg te gaan voordat Fila volledig hersteld is, maar ik ben ervan overtuigd dat we ook over 2003 goede financiële resultaten zullen behalen. Het beter gestroomlijnde business model van Fila is de basis voor een succesvolle her-lancering, vooral in Europa."

FILA