Het Zweedse kledingmerk Filippa K wil zijn schoenencollectie uitbreiden. Een eerste stap in die richting doet het merk door tennisschoenen toe te voegen aan het assortiment. In eerste instantie worden de schoenen uitgebracht in twaalf winkels in Nederland, allemaal kledingwinkels. Als de uitbreiding van de collectie compleet is, is het de bedoeling dat de schoenen ook in schoenenwinkels komen te liggen.

De nieuwe sportschoenen van Filippa K zijn gemaakt van leer, suède, satijn en nylon in zwart en wit. Ze zijn leverbaar in een hoge en een lage variant. De prijzen variëren van €170,- voor de lage variant tot €190,- voor de hoge. Het is voor het eerst dat het merk sportschoenen op de markt brengt. "We willen onderzoeken of er op de markt interesse voor is", zegt Jarno Halbers, verantwoordelijk voor de verkoop van de herencollectie in Nederland. "De leren schoenen die het merk vorig jaar op de markt introduceerde, liepen goed, maar bij sportschoenen is het mogelijk een grotere marge te realiseren", verklaart Halbers.
De uitgebreide collectie zal uiteindelijk acht tot negen herenmodellen bevatten. De dameslijn wordt iets groter, met ongeveer veertien modellen. De ontwikkeling van de schoenencollectie is niet de enige noviteit die Filippa K in petto heeft voor de markt.

De andere vernieuwing van het Zweedse modelabel is dat het merk een overeenkomst heeft gesloten met Nordic Ecolabel voor duurzaam geproduceerde shirts. Nordic Ecolabel een onafhankelijke organisatie zonder winstbejag en een van de leidende ecolabels op de wereldmarkt. Bij de producten van Nordic Ecolabel wordt gelet op de volledige levenscyclus van het product, van grondstof tot afvalproduct, en de gevolgen voor de gezondheid en kwaliteit. De collectie voor Filippa K bestaat uit twee T-shirts voor dames en twee voor heren. De collectie is vanaf midden oktober verkrijgbaar in de winkels. "Voor volgend jaar staat er ook een nieuwe ondergoedlijn op de planning", aldus Harbers. Filippa K heeft momenteel vestigingen in Zweden, Noorwegen, Denemarken, Nederland, België en Duitsland.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN